Pietrele Vishap, artefactele cele mai misterioase din Armenia! Şerpi zburători sau farfurii zburătoare?


Vishape 1Legende vechi vorbesc despre o rasă puternică de şerpi (reptilieni?), încă de la începutul omenirii. Ei au jucat rol extrem de important în modelarea multor tradiții religioase ale lumii și au fost cunoscuţi din timpuri imemoriale. Nu degeaba, după Adam şi Eva, cea de-a treia fiinţă amintită de Biblie este un şarpe. Legendele spun că aceste fiinţe inteligente, remarcabile, capabile sa ia la voinţă orice formă umană sau reptiliană, au creat orașe subterane în întreaga lume.

Legaţi de legendarii şerpi, există nişte artefacte deosebite: pietrele Vishap din Armenia. Acestea reprezintă una dintre cele mai interesante taine ale arheologiei armene. Astăzi, aproape toate pietrele Vishap sunt devastate. Datarea exactă a acestor megaliti prezintă anumite dificultăți. În imediata apropiere a acestor artefacte vechi enigmatice nu există resturi de așezări antice sau alte fosile; de asemenea, unele vishape au fost acoperite ulterior cu desene de cruci. Oricum, ele sunt vechi de milenii întregi.

Adevăratul lor nume vechi este „vishapakahr”, derivat din cuvântul armean „vishap” care înseamnă „șarpe/dragon” și „kahr” care înseamnă „piatră”. Adică „piatra şerpilor”. Aceste figuri misterioase sculptate în piatră, sub formă de trabuc, au înălţimi cuprinse între 3 şi 7 metri. Deşi ele se găsesc în Armenia, pietre asemănătoare s-au mai descoperit în Mongolia, Caucaz și în alte țări asiatice centrale.

Legendele antice spun că un frumos și puternic „vishap” trăieşte pe Muntele Ararat si pe alţi munţi înalţi, dar că el poate coborî în mod neașteptat şi în lacuri. Capabil de operațiuni subacvatice, Vishap-ul poate să dispară sub apă și apoi să urce rapid spre cer. Ascuns în nori, Vishap-ul poate apărea brusc, să atace și să ucidă instantaneu, măturând totul în drum. Cu timpul, imaginea tradițională a Vishap-ului s-a schimbat, iar miturile din întreaga lume cu privire la această „creatură” au devenit sinonime cu spiritele rele și dragonii.

Cu toate acestea, din cele mai multe surse antice, aflăm că dragonii nu au fost creaturi mitologice, ci mai degrabă maşini vechi de zbor, folosite de zeii din cer, pentru a se deplasa pe Pământ sau pentru a lupta împotriva dușmanilor lor. De aceea, figurinele de piatră din Armenia pot descrie piloţi extratereştri ale unor aparate de zbor puternice la care au fost martori locuitorii antici din Armenia, „țara muntoasă unde zeii locuiesc”.

vishape 2

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO