Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un inginer chimist american nu a mai făcut baie de 12 ani! În schimb, el foloseşte un spray cu bacterii vii, sănătoase pentru piele şi ne îndeamnă să facem toţi la fel!

190

Mother DirtUnul dintre cele mai interesante articole din ultima vreme l-am găsit pe site-ul CBS Boston.com. Citez din el:

Aţi auzit de a lua probiotice pentru un intestin sănătos, dar ce ziceţi despre pulverizarea de bacterii vii pe piele? O companie din SUA crede că este o idee bună pentru sănătate și intenționează să dovedească acest lucru. “Nu am mai făcut un duş de peste 12 ani”, spune Dave Whitlock, inginer chimist şi absolvent al celebrului Institut Tehnologic MIT. “Nimeni nu a făcut studii clinice pe oamenii care fac dușuri în fiecare zi. Deci, pe ce ne bazăm pentru a presupune că aceasta este o practică sănătoasă?”

Acum, trebuie să recunosc: nici eu nu fac chiar zilnic duş. Dar 12 ani?! În mod normal aş respinge aşa ceva, numai că ideea vine de la un grad inginer chimist, absolvent la MIT.

De fapt, ceea ce crede Whitlock că este sănătos este aceea de a repune bacteriile bune pe pielea noastră, aşa cum strămoşii noștri s-au bucurat de ele cu mult timp în urmă; aceste bacterii “bune” au fost lent deposedate din cauza curățării excesive. Şi, pentru a dovedi teoria sa, el a găsit o companie interesată: AOBiome. Iată ce declară directorul general al acestei companii, Jasmina Aganovic: “Noi confundăm curăţenia cu sterilul. Oamenii trebuie să se reconecteze cu mediul înconjurător. Noi am îndepărtat mizeria din viețile noastre. Nu mai petrecem atât de mult timp afară, nici măcar cât suntem copii”.

Presupun că ideea nu e proastă. Strămoșii noștri, cel mai probabil, făceau rar baie şi, de aceea, aveau nişte bacterii sănătoase care ofereau beneficii pentru pielea lor.

Pentru a adăuga un pic de “murdărie” în viețile noastre, AOBiome a creat “Mother Dirt” (“Mama Murdărie”), un spray care conține bacterii vii, ce sunt pulverizate direct pe pielea noastră, de două ori pe zi. Nu are niciun miros şi se simte ca şi apa.

“Clienţii nostri au posibilitatea de a reduce dependența de produsele convenţionale, ca de exemplu de deodorant”, spune Aganovic. Există, de asemenea, şi un şampon și un demachiant “Mother Dirt”.

Pe voi v-a convins asemenea produse? V-aţi da cu aşa ceva pe piele?

Orgoni Crystal