Dacă urâm atât de mult guvernele lumii, de ce nu le înlocuim cu roboţi sau computere? Astfel, ar dispare corupţia, războaiele, birocraţia, ineficienţa…


robotiGuvernele acestei planete sunt urâte de marea majoritate a locuitorilor lumii. De ce? Din mai multe motive, dar cele mai importante sunt: pentru birocraţia excesivă, pentru faptul că oamenii din funcţiile înalte pot fi mituiţi, pentru luarea unor decizii care sunt contrare trendului general al opiniei publice, pentru urmărirea interesului propriu şi mai puţin a intereselor naţionale, pentru ascunderea unor secrete ce ar trebui să fie publice. Din toate aceste motive, un guvern e privit cu ostilitate de marea majoritate a oamenilor.

Aşadar, guvernul e un lucru rău şi ar trebui dat jos. Dar cu cine înlocuit? Cu un alt guvern care va face exact la fel? Nu, desigur că nu. De aceea, revoltele sau revoluţiile nu constituie o soluţie. Oamenii se amăgesc crezând că prin dărâmarea unui guvern, printr-o revoltă populară, alt guvern care va veni va fi diferit. NU! Va fi exact la fel de birocratic, de corupt, de orientat spre propriile interese. Şi asta pentru că puterea corupe fiecare om ce o deţine. Cine ajunge la putere îşi pierde luciditatea şi se gândeşte cum să-şi folosească această putere pentru a-şi satisface propriile dorinţe şi năzuinţe.

Bun…care ar fi soluţia? Ce ziceţi dacă am înlocui guvernul cu maşinile / roboţii / computerele? Pe baza unor criterii stricte, setate de software, computerele să ia deciziile în locul guvernanţilor. Iar toate deciziile importante să fie luate după consultarea populaţiei… şi curentul major al oamenilor să învingă. Am avea multe beneficii… să nu uităm că maşinile/computerele nu pot mituite, nu pot fi ameninţate. Iar, dacă un computer se defectează, poate fi înlocuit uşor cu altul. Maşinile/computerele pot lucra 24/24 ore, nu au concedii, nu pot „muri” decât după expirarea limitei de uzură fizică a pieselor componente. Şi nici nu trebuie să le dăm salarii. Iar munca lor poate fi de o mie de ori mai eficientă decât cea a oamenilor. Şi, să nu uităm că computerele nu iau niciodată decizii sentimentale (legate de dragoste, ură sau răzbunare, aşa cum fac oamenii), ci doar DECIZII OBIECTIVE şi LOGICE.

Nu-i aşa că ar fi o interesantă utopie?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO