Aveţi dolari în buzunar? Veţi putea fi acuzaţi de trafic sau consum de droguri!

4
4

dolari5Dacă aveţi nişte dolari americani în buzunar, atunci să ştiţi că sunt şanse să aveţi şi nişte cocaină pe ei. De ce? Pentru că 9 bancnote din 10 au urme de cocaină pe ele, acest lucru fiind demonstrat cu ocazia efectuării unei ample cercetări.

Cum marea majoritate a dolarilor americani sunt folosiţi în SUA, se poate afirma că marea majoritate a populaţiei americane foloseşte droguri ilegale, după cum arată Yuegang Zuo, şeful echipei de cercetare de la Universitatea Massachusetts din Dartmouth. Într-un studiu asemănător realizat în 2007, 67% din dolarii americani erau impregnaţi cu cocaină, pe când în prezent procentul a ajuns la 85-95%, ceea ce înseamnă cel puţin 20% în plus.

„Drogurile ajung pe bani în timpul tranzacţiilor de droguri, sau atunci când oamenii folosesc bancnotele pentru a putea inhala praful de cocaină”, spune Zuo. „Stresul apărut în urma crizei financiare mondiale îi poate duce pe oameni să abuzeze de cocaină, una din drogurile ilegale din lume”, afirmă acelaşi cercetător. Aceste descoperiri ar putea stimula publicul să fie conştient de abuzul de cocaină şi să se ia,în consecinţă, măsurile necesare.

Cocaina de pe bancnotele de dolari a fost observată cu ajutorul unui nou echipament performant, un spectometru-cromatograf, pe bază de gaz, ce nu distruge bancnotele, permiţând astfel cercetătorilor să analizeze cât mai multe bancnote.

Incredibil! Aproape toată lumea e implicată în droguri, traficanţi sau consumatori…