Site de secrete, stiinta si metafizica

“Echitate socială”: Amazon va plăti în SUA 0 (zero) dolari impozite în 2018, pentru un profit de 11,2 miliarde de dolari!

21

În timp ce oamenii obişnuiţi (fie că vor sau nu) trebuie să-şi plătească toate taxele şi impozitele către stat, se pare că unele mari corporaţii reuşesc să evite plata unor impozite, prin tot felul de “şmecherii” financiare, de genul credite fiscale, deduceri și scutiri. Astfel, potrivit unui raport al Institutului pentru Impozitare și Politică Economică (ITEP), gigantica corporaţie Amazon (prima corporaţie din lume ce a atins valoarea de 1 trilion de dolari) nu va plăti nimic din impozitele directe datorate guvernului federal, pentru al doilea an consecutiv (2018).

Datorită noii legi privind reducerile fiscale și locurile de muncă, Amazon nu va nici măcar un cent guvernului american, în ciuda faptului că va înregistra profituri de 11,2 miliarde de dolari în anul 2018. Şi în 2017, compania a raportat profituri în SUA în valoare de 5,6 miliarde de dolari și nu a plătit nimic pentru acest profit obţinut. Această lege a fost criticată în mare parte din cauza beneficiilor pe care le-a oferit celor mai bogați americani și marilor corporații.

Dar dacă cineva crede că Amazon este singura companie care “se descurcă” în a evita plata impozitelor pe profit, atunci se înşeală. Netflix, de asemenea, nu a plătit impozite, în ciuda faptului că a înregistrat profituri record în anul 2018.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie