China a hotărât: toate criptomonedele, ca Bitcoin-ul, sunt interzise!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Banca Centrală a Chinei declară ilegale toate tranzacțiile cu criptomonede, interzicând astfel monede virtuale celebre ca Bitcoin-ul sau Ethereum-ul. China lucrează la o variantă digitală a monedei sale, Yuan-ul, și declară acum război celorlalte monede virtuale.

Banca Populară a Chinei a emis recent următoarea notificare:

„Tranzacțiile în monedă virtuală, finanțarea cu emisiune de token și tranzacțiile cu instrumente financiare derivate în monedă virtuală – sunt toate activități financiare ilegale și sunt strict interzise”. (http://www.pbc.gov.cn/goutongjiaoliu/113456/113469/4348556/index.html).

Banca Populară a Chinei a declarat oficial (mp.weixin.qq.com) următoarele:

„Următoarele activități comerciale legate de moneda virtuală sunt activități financiare ilegale: efectuarea de activități de schimb valutar legal și de schimb valutar virtual, schimb de afaceri între monede virtuale, cumpărarea și vânzarea de monede virtuale, furnizarea de informații intermediare și servicii de stabilire a prețurilor pentru tranzacții în monedă virtuală, tranzacții cu instrumente derivate în monedă virtuală și alte monede virtuale (…) Cei care desfășoară activități financiare ilegale conexe înfăptuiesc o infracțiune şi vor fi cercetați penal în conformitate cu legea.”


Lasă un comentariu