Turcia şi-a prezentat „mândria naţiunii”: un SUV electric 100% autohton! Pe când şi România?


Imagine: Rasid Necati Aslim/Anadolu Agency

Turcia n-a fost de-a lungul timpului decât o producătoare de autovehicule străine, mai multe fabrici auto găsindu-se pe teritoriul Turciei (Fiat, Renault, Honda, Toyota etc.). Dar o marcă proprie, 100% turcească, nu prea există. Acest lucru pare să fi luat sfârşit, odată cu prezentarea recentă a lui TOGG, un consorțiu de companii turcești, care a dezvăluit un SUV crossover electric, care, la modelul de bază oferă un motor generos de 200 CP, cu o autonomie de circa 300 de km. Desigur, există şi un motor mai puternic, de 400 CP, cu o autonomie de 500 de km.

Mașina va fi suficient de rapidă pentru a atinge o încărcare electrică de 80% în 30 de minute, pe încărcătoarele suficient de rapide (aproximativ 150kW). TOGG are controale interioare aproape integral digitale, incluzând un afișaj în stil Porsche și un asistent holografic care va oferi informații în timp şoferul îşi păstrează ochii pe drum. De asemenea, există o conexiune la Internet permanentă, care va oferi actualizări on-line.

TOGG nu are deocamdată un preţ anunţat, dar se așteaptă ca SUV-ul să fie comercializat în 2022, alături de infrastructura necesară de încărcare. Există, de asemenea, un concept sedan, deci probabil că nu va fi singurul vehicul din această categorie.

În timp ce crossover-ul este menit clar pentru a duce în faţă mândria națională, mai mult ca sigur acesta nu va fi deloc ieftin. Şi de aceea se pune întrebarea cine şi l-ar permite, din moment ce venitul mediu anual din Turcia este echivalent cu doar 4.576 dolari, mult mai mic ca în România unde este la nivelul mediu este de 8.000 de dolari pe an.

Oare când în România, firme româneşti 100% se vor putea lăuda cu un asemenea SUV electric?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO