Misterioşii „oameni cu ochi lunari” din America: de unde provin ei şi de ce se aseamănă cu vampirii?


În pădurile din Carolina de Nord (SUA) trăia cândva un grup de locuitori misterioşi – o rasă de oameni de statură mică, ce poartă numele de „fiinţe cu ochi lunari”. Așa cum spune legenda, „oamenii cu ochi lunari” ar fi trăit într-o zonă împădurită din apropiere de ceea ce este acum Murphy, Carolina de Nord. Cu pielea albă, palidă și având barbă, aceşti locuitori aveau ochii mari, albaștri, dar erau atât de sensibili la Soare, încât nu puteau să stea decât la lumina Lunii, de unde și numele de „ochi lunari”. Foarte interesant, această legendă se aseamănă cu cea a vampirilor (fiinţe palide, ce trăiau în întuneric, neplăcându-le deloc lumina zilei).

„Oamenii cu ochi lunari” se regăsesc în legendele indienilor Cherokee, care, spre deosebire de multe entități supranaturale, amerindienii îi considerau ca fiind o rasă separată de oameni, ce locuiau America cu mult înainte de venirea lui Columb. Diferența fizică dintre aceste amerindieni şi „oamenii cu ochi lunari” sugerează faptul că aceştia din urmă ar fi venit dintr-un grup de coloniști albi cu mult timp în urmă.

Conform unui manuscris din secolul al XVI-lea, publicat de Humphrey Llwyd, un galez, pe nume prințul Madoc, ar fi navigat din Țara Galilor de-a lungul Oceanului Atlantic, până în America, în zona Mobile Bay (Alabama, SUA), în anul 1171. Legenda spune că, la sosire, Madoc și echipajul său s-au aventurat spre nord, de-a lungul râului Alabama spre Valea Tennessee și nu s-a mai auzit de ei de atunci. Mult mai târziu, exploratorii timpurii ai Americii au descoperit un trib unic de amerindieni, vorbitori de limbă galeză, cunoscuţi sub numele de Mandan, care aveau o piele mai albă (faţă de nativii indieni), despre care se credea că ar fi descendenții direcți ai expediției lui Madoc.

Mai există o teorie foarte interesantă despre „oamenii cu ochi lunari”. După cucerirea asiriană a regatului de nord al Israelului, în anul 721 î.Hr., 10 din cele 12 triburi ale Israelului au dispărut. Se presupune că ele au fost asimilate națiunilor din jur. Dar, o teorie în rândul mormonilor este aceea că americanii autohtoni reprezintă, de fapt, unul dintre triburile pierdute ale Israelului. Aşadar, „oamenii cu ochi lunari” ar fi evrei…

Cum arătau „oamenii cu ochi lunari”? Îi putem vedea într-o sculptură în piatră, expusă din 2015 la muzeul Cherokee County Historical Museum. Ea a fost descoperită în Carolina de Nord în 1840 şi înfăţişează două capete ale acestor oameni misterioşi…

Imagine: The Carpetbagger/YouTube

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock