Alertă în Colorado (SUA): zeci de drone misterioase au fost observate în zonă, înainte de Crăciun!

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

În nord-estului statului Colorado au fost observate mai multe zboruri de noapte ale unor grupuri de drone. De la orele 19 până la 22, în fiecare seară din zilele trecute, aproximativ 17 drone au zburat peste regiunea Phillips. Dronele zburau la câteva sute de metri în aer și erau luminate cu lumini albe şi colorate, lăsându-i mască pe localnici.

CotidianulThe Denver Post a fost primul care a raportat şirul de observații ciudate. Forțele de ordine locale, Autoritatea Aeronautică Americană, DEA (Agenţia Aeriană Antidrog), Armata Americană și Forțele Aeriane Americane au spus că habar n-au ce sunt aceste drone sau cui aparțin.

Astfel, Biroul Poliţiei locale din Philips a declarat că nu poate explica de unde vin dronele şi cine le-a trimis. Mărimea și numărul estimat de drone face puțin probabil ca acestea să fi fost trimise de amatori. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale, William Myers, a declarat că dronele aveau circa 50-60 km/h viteză, ele nezburând prea repede.

Autoritatea Aeronautică Americană are reguli pentru folosirea dronelor, acestea neputând fi utilizate decât în timpul zilei, în aria de vedere a pilotului, să nu se înalţe mai mult de 150 de metri deasupra solului și să nu fie deasupra oamenilor. Cu toate acestea, piloții pot solicita și primi derogări de la Autoritatea Aeronautică.

Bazându-ne strict pe descrierile primite, se pare că cineva testează o capacitate de supraveghere în zonă. Realitatea este că un simplu individ, cu anumite resurse, poate face acest lucru. Nu trebuie să fie o agenție federală, Armata sau un contractant în domeniul apărării.

Dar, ce este demn de remarcat este faptul că nu departe de unde au fost observate aceste drone, începe zona Bazei Aeriene de rachete balistice intercontinentale F.E. Warren, aparţinând de Forțele Aeriene Americane. Ea se află la aproximativ 50 de km nord-vest de zona cu dronele. Este ceva de care ar trebui să ținem cont în toată povestea.


  •  
  •  
  •  
  •