Misteriosul caz YOGTZE şi moartea suspectă a unui bărbat german. Înainte de a muri, el a scris literele „YOGTZE”…


Gunther Stoll a fost un inginer german șomer, care suferea de crize de paranoia. Uneori îi spunea soției sale că „ei” erau gata să-l prindă. Cine erau „ei”, n-a explicat niciodată; Stoll era pur și simplu convins că „ei” aveau intenții rău intenționate.

Pe 25 octombrie 1984, Stoll avea o seară liniștită acasă cu soția lui. Deodată, a sărit în sus și a strigat „Jetzt geht mir ein Licht auf!”, adică „Acum inţeleg!” A mâzgălit șase caractere pe o bucată de hârtie: YOGTZE (deși unii oameni sugerează că G era de fapt 6). Apoi, a părăsit brusc casa.

Stoll s-a dus cu maşina la pub-ul lui preferat și a comandat o bere. Era ora 23:00. Deodată, s-a prăbușit la podea, pierzându-și cunoștința și lovindu-se la față. Martorii au spus că el nu și-a atins berea și nici nu părea în stare de ebrietate când a intrat în pub. Când Stoll și-a recăpătat cunoștința, a părăsit pub-ul.

În jurul orei 1:00, el a apărut în faţa casei unei prietene din copilărie din Haigerseelbach, unde a crescut Stoll. Haigerseelbach se află la doar 10 km de pub. Ceea ce s-a întâmplat în următoarele două ore este un mister. Prietena s-a simţit inconfortabilă că Stoll apărea la ea acasă în miezul nopții, așa că nu l-a lăsat să intre. I-a permis să se plimbe puțin pe terasă. Însă, el a avertizat-o cu privire la un viitor „incident oribil”. În cele din urmă, prietena l-a convins să plece, sugerându-i să meargă acasă la soția lui sau să petreacă noaptea la casa părintească din apropiere. Stoll a plecat și mai trec două ore, fără ca nimeni să ştie ce-a făcut.

În jurul orei 3:00, doi șoferi de camion au ieșit de pe șosea când au văzut o epavă de mașină și au mers să vadă despre ce e vorba. Mașina era un Volkswagen Golf, care aparţinea lui Stoll, iar bărbatul era înăuntru, pe scaunul pasagerului. Era gol, însângerat și abia conștient. Un camionagiu a mers să ceară ajutor, în timp ce celălalt a stat cu Stoll. În agonie, bărbatul susţinea că a călătorit cu „patru străini”, care l-au bătut măr. Stoll a murit în ambulanță, în drum spre spital.

În ancheta care a urmat, câteva detalii ciudate au prins viață. Camionagii au declarat amândoi că un bărbat rănit, într-o jachetă albă, fugea de la fața locului în timp ce ei opreau. Acest om nu a fost găsit niciodată. Poliția a concluzionat că Stoll nu a fost rănit în propria mașină. Se părea că, la un moment dat, s-a dezbrăcat, a fost lovit de un alt vehicul, apoi pus în propria mașină.

Oficial, moartea lui Gunther Stoll a fost considerată o crimă de către poliția germană, iar cazul nu a fost niciodată rezolvat. Există o mulțime de teorii despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Este posibil ca majoritatea a ceea ce i s-a întâmplat lui Stoll să fi avut de-a face cu boala lui mintală – literele scrise înainte de a pleca, prăbuşirea la pământ în pub, dezbrăcarea în pielea goală. Ar fi putut să se dezbrace și să fi fost lovit de o mașină doar din întâmplare. Șoferul a putut pune cadavrul înapoi în mașină, pentru a părea ca Stoll a avut un accident.

Dar, au apărut şi alte teorii. Ce-i cu acest YOGTZE? Unii anchetatori sugerează că G ar putea fi de fapt un 6. O teorie populară pe Internet este că Stoll a avut o presimțire psihică despre propria sa moarte, iar YOGTZE sau YO6TZE a fost plăcuța de înmatriculare a mașinii care l-a lovit. O altă teorie spune că YOGTZE este anagrama lui ZYGOTE, adică „zigot” ( zigotul este o celulă eucariotă formată prin fertilizarea dintre doi gameți, care sunt rezultați în urma procesului de meioză).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO