Misteriosul caz YOGTZE şi moartea suspectă a unui bărbat german. Înainte de a muri, el a scris literele „YOGTZE”…


Gunther Stoll a fost un inginer german șomer, care suferea de crize de paranoia. Uneori îi spunea soției sale că „ei” erau gata să-l prindă. Cine erau „ei”, n-a explicat niciodată; Stoll era pur și simplu convins că „ei” aveau intenții rău intenționate.

Pe 25 octombrie 1984, Stoll avea o seară liniștită acasă cu soția lui. Deodată, a sărit în sus și a strigat „Jetzt geht mir ein Licht auf!”, adică „Acum inţeleg!” A mâzgălit șase caractere pe o bucată de hârtie: YOGTZE (deși unii oameni sugerează că G era de fapt 6). Apoi, a părăsit brusc casa.

Stoll s-a dus cu maşina la pub-ul lui preferat și a comandat o bere. Era ora 23:00. Deodată, s-a prăbușit la podea, pierzându-și cunoștința și lovindu-se la față. Martorii au spus că el nu și-a atins berea și nici nu părea în stare de ebrietate când a intrat în pub. Când Stoll și-a recăpătat cunoștința, a părăsit pub-ul.

În jurul orei 1:00, el a apărut în faţa casei unei prietene din copilărie din Haigerseelbach, unde a crescut Stoll. Haigerseelbach se află la doar 10 km de pub. Ceea ce s-a întâmplat în următoarele două ore este un mister. Prietena s-a simţit inconfortabilă că Stoll apărea la ea acasă în miezul nopții, așa că nu l-a lăsat să intre. I-a permis să se plimbe puțin pe terasă. Însă, el a avertizat-o cu privire la un viitor „incident oribil”. În cele din urmă, prietena l-a convins să plece, sugerându-i să meargă acasă la soția lui sau să petreacă noaptea la casa părintească din apropiere. Stoll a plecat și mai trec două ore, fără ca nimeni să ştie ce-a făcut.

În jurul orei 3:00, doi șoferi de camion au ieșit de pe șosea când au văzut o epavă de mașină și au mers să vadă despre ce e vorba. Mașina era un Volkswagen Golf, care aparţinea lui Stoll, iar bărbatul era înăuntru, pe scaunul pasagerului. Era gol, însângerat și abia conștient. Un camionagiu a mers să ceară ajutor, în timp ce celălalt a stat cu Stoll. În agonie, bărbatul susţinea că a călătorit cu „patru străini”, care l-au bătut măr. Stoll a murit în ambulanță, în drum spre spital.

În ancheta care a urmat, câteva detalii ciudate au prins viață. Camionagii au declarat amândoi că un bărbat rănit, într-o jachetă albă, fugea de la fața locului în timp ce ei opreau. Acest om nu a fost găsit niciodată. Poliția a concluzionat că Stoll nu a fost rănit în propria mașină. Se părea că, la un moment dat, s-a dezbrăcat, a fost lovit de un alt vehicul, apoi pus în propria mașină.

Oficial, moartea lui Gunther Stoll a fost considerată o crimă de către poliția germană, iar cazul nu a fost niciodată rezolvat. Există o mulțime de teorii despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla. Este posibil ca majoritatea a ceea ce i s-a întâmplat lui Stoll să fi avut de-a face cu boala lui mintală – literele scrise înainte de a pleca, prăbuşirea la pământ în pub, dezbrăcarea în pielea goală. Ar fi putut să se dezbrace și să fi fost lovit de o mașină doar din întâmplare. Șoferul a putut pune cadavrul înapoi în mașină, pentru a părea ca Stoll a avut un accident.

Dar, au apărut şi alte teorii. Ce-i cu acest YOGTZE? Unii anchetatori sugerează că G ar putea fi de fapt un 6. O teorie populară pe Internet este că Stoll a avut o presimțire psihică despre propria sa moarte, iar YOGTZE sau YO6TZE a fost plăcuța de înmatriculare a mașinii care l-a lovit. O altă teorie spune că YOGTZE este anagrama lui ZYGOTE, adică „zigot” ( zigotul este o celulă eucariotă formată prin fertilizarea dintre doi gameți, care sunt rezultați în urma procesului de meioză).


Lasă un comentariu