Un nou crater imens s-a deschis în Siberia! Cercetătorii încă nu au o explicaţie totală asupra fenomenului misterios…


Un fenomen care a făcut furori în 2014 a reapărut sub forma unui nou crater de 50 de metri în Siberia. În urmă cu șase ani, Siberia s-a trezit în centrul unui mister, deoarece mai multe cratere mari, care păreau că ar fi fost formate din explozii, au apărut în toată regiunea.

Cercetătorii au petrecut luni întregi investigând fenomenul și au stabilit că eliberarea de hidrați de gaze, cauzată de creșterea temperaturilor, reprezintă cea mai probabilă explicație.

Acum, același lucru pare să se întâmple din nou, dovadă fiind apariția unui nou crater în Peninsula Yamal din Siberia, care a fost văzut de o echipă de la agenția de știri rusă Vesti Yamal.

Acesta este al 17-lea astfel de crater (numit hidrolacolit) descoperit până în prezent.
„Încălzirea și dezghețarea solului de suprafață slăbește „capacul” înghețat, rezultând explozia care provoacă craterele”, a declarat Sue Natali de la Woodwell Climate Research Center.

Se crede că vremea anormal de caldă de pe tot parcursul verii ar fi putut fi responsabilă pentru acest nou crater.

Deși există încă multe lucruri pe care oamenii de știință încă nu le-au înțeles despre procesul care creează aceste găuri, se speră că o nouă investigație a fenomenului va ajuta la dezvăluirea mai multor secrete.

Este, de asemenea, probabil ca mai multe cratere ca acesta să se deschidă în regiune în următorii câțiva ani.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): popularmechanics.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock