Sferele negre misterioase din Suedia şi Elveţia, care au întunecat cerul şi Soarele! Ce naiba erau ele?

  •  
  •  
  •  
  •  

sfere negreUn fenomen remarcabil și inexplicabil a avut loc într-un sat mic din Suedia în urmă cu peste 200 de ani. Pe 16 mai 1808, câteva sute de persoane din satul Biskopsberga au fost martorii unui eveniment ce nu poate fi ușor de explicat.

Era o după-amiază fierbinte și senină. Vântul bătea dinspre vest. Oamenii erau ocupaţi cu lucrul, atunci când brusc au observat că Soarele s-a diminuat brusc din intensitate. Soarele a devenit atât de întunecos, încât puteai să te uiţi direct la el, fără să simţi nicio durere în ochi. Şi nu, nu era vorba de vreo eclipsă.

În același timp, un număr mare de obiecte sferice au apărut din orizontul vestic. Obiectele erau mici, măsurând doar câțiva centimetri în diametru. Obiectele erau de culoare maro și păreau că se îndreaptă spre Soare. Când s-au apropiat de Soare, obiectele s-au transformat în negru. Apoi s-au îndreptat spre orizontul estic. Când obiectele se apropiau de Soare, ele pierdeau din viteză, iar când treceau prin fața Soarelui, viteza obiectelor creştea din nou. Noi sfere apăreau din vest și apoi dispăreau în est. A fost imposibil să se estimeze cât de multe sfere zburau pe cer. Se pare că a fost vorba de milioane de sfere mici.

Printre martorii acestui eveniment a fost şi K.G. Wettermark, un cetățean respectabil și secretar al Academiei Suedeze de Științe. Nu departe de locul unde stătea Wettermark, s-a putut observa cum aceste sfere atingeau solul. Martorul a spus că sferele semănau cu bulele pe care copiii le produceau cu ajutorul soluţiilor de săpun. Sferele păreau a fi făcute dintr-o substanţă fină şi subţire, asemănătoare pânzei de păianjen.

Ce erau aceste sfere? De ce erau atât de multe? De ce zburau ele doar din vest către est? A fost vorba doar de vânt? Interesant e faptul că un incident asemănător a avut loc în oraşul elveţian Basel pe 7 august 1566. Cetățenii orașului au observat cum mai multe sfere negre au invadat cerul şi zburau către Soare. Apoi, între aceste sfere s-a purtat un fel de luptă aprigă, fiecare sferă trăgând una împotriva alteia.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu