O echipă de arheologi a deschis mormântul lui Iisus pentru prima dată după jumătate de mileniu

  •  
  •  
  •  
  •  

Capacul mormântului în care a fost așezat Iisus după răstignire a fost îndepărtat pentru prima dată după 500 de ani, iar arheologii au găsit ceea ce se spune a fi patul de înmormântare a lui Hristos.

Fredrik Hiebert, arheolog la National Geographic, a participat la proiectul de restaurare a mormântului din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. El a spus că altarul lui Iisus a fost distrus de nenumărate ori prin cutremure, foc și invazii de-a lungul secolelor, iar arheologii nu știau dacă a fost reconstruit în același loc.

Pentru a realiza restaurarea, experţii au avut nevoie de aprobări care au fost extrem de dificile. Ei au primit permisiunea de a examina mormântul din biserică; când a fost îndepărtat capacul de marmură, arheologii au găsit o placă de calcar înăuntru și se crede că acesta este locul în care a fost plasat corpul lui Iisus.

35 de experți au folosit scanere termografice și a durat 60 de ore pentru a îndepărta murdăria din interior. Hiebert a spus că toată lumea era foarte curioasă, aruncând o privire asupra mormântului. Patul de înmormântare de calcar a fost găsit de către echipă cu doar câteva ore înainte de a fi resigilat.

Hiebert a spus că unul dintre cele mai uimitoare lucruri a fost atunci când primul strat de praf a fost înlăturat și a fost descoperită o a doua bucată de marmură, care avea o cruce frumoasă inscripţionată pe ea. Cercetătorii au spus că crucea ar fi putut fi sculptată în marmură de către cruciații din secolul al XII-lea. Echipa are acum datele necesare pentru a începe o reconstrucție virtuală a mormântului. Datele deţinute până acum arată faptul că întreaga construcţie a mormântului datează din timpul primului împărat creștin al Romei, Constantin.

Hiebert a mai precizat faptul că nu se poate spune cu siguranţă că mormântul a aparținut într-adevăr lui Hristos.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu