Site de secrete, stiinta si metafizica

Pitagora, fiul unui zeu şi stăpânul lui Zamolxe?

8 30

pitagora7Despre Pitagora (marele matematician şi filozof grec) circula legenda, probabil lansată de el însuşi, cum că ar fi fost fiul lui Hermes (la greci zeul comerţului şi al drumurilor, dar şi al tâlharilor). Acesta i-ar fi dat conştiinţa stării sale iniţiale dinainte de naştere, încât ştia cine erau persoanele ale căror corpuri sufletul lui le-ar fi însufleţit pe rând, ajungând deja la a cincea reîncarnare.

Herodot, în ale sale „Istorii”, ne dă informaţia ce pentru noi românii prezintă un interes deosebit, că Pitagora a avut un sclav, Zamolxe, care, după ce a fost eliberat de stăpânul său, a devenit marele preot al geto-dacilor, insuflându-le acestora credinţa în nemurirea sufletului, ceea ce îi făcea să nu se teamă de moarte.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie