De ce veneau pe ascuns soţii Ceauşescu la preotul Arsenie Boca? Ce doreau de la el?


În mod categoric, Arsenie Boca a fost un personaj extrem de controversat. Considerat „sfântul contemporan al României” de mulţi creştini, Arsenie Boca a devenit un adevărat fenomen în perioada 1945-1989. Părintele, după ce-a fost condamnat la muncă silnică la Canal, a fost urmărit mult timp de securişti.

Însă, vestea celebrităţii i se duse în întreaga ţară, ajungând şi la urechile „conducătorului iubit”, Nicolae Ceauşescu. Dar, iată o informaţie-bombă pe care o putem afla din cartea „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”. Astfel, se pare că atât Nicolae Ceauşescu, cât şi nevastă-sa, Elena, veneau în mod discret la părintele Arsenie Boca, neînsoţiţi de securişti. Veneau destul de des şi se consultau cu părintele.

Arsenie Boca trăgea atenţia cuplului prezidenţial: „Lăsaţi bisericile, nu le demolaţi. Ce aveţi cu Dumnezeu? Nu mai stricaţi bisericile lui Dumnezeu, că este mare păcat”. Dar cei doi nu l-au ascultat – parcă se înrăiseră şi mai tare, distrugând zeci (sute de biserici), de dragul sistematizării…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO