În regiunea Amazonului din Brazilia se găsesc inscripţii vechi din Europa şi Orientul Mijlociu! Aici se află ascunsă fabuloasă comoară a regelui biblic Solomon?


comoara AmazonRegiunea Amazonului dezvăluie semnele unei civilizaţii dintre cele mai vechi. Pe anumite pietre sunt înscrise semnele cosmice ale unei religii mondiale închinate Soarelui, pe stânci sunt săpate hieroglife asemănătoare semnelor antice egiptene, semitice, sumeriene, celtice, irlandeze sau chiar feniciene.

Inscripţii uluitoare, dar de o importanţă covârşitoare, demonstrează că relaţiile cu Orientul Mijlociu s-au stabilit cu mult timp în urmă. O piatră gravată, găsită în 1872 de un sclav pe o plantaţie din Brazilia (considerată o vreme drept un fals), înfăţişează nişte litere feniciene grosolane. Conform unei traduceri atribuite lui Cyrus H. Gordon, marele învăţat al limbilor semitice, textul spune:

„Suntem fiii Canaanului din Sidon, oraşul regelui. Negoţul ne-a aruncat pe acest ţărm îndepărtat, un ţinut muntos. Am aşezat (sacrificat) un    tânăr zeilor şi zeiţelor în 19-lea an al lui Hiram, regele nostru atotputernic. Ne-am îmbarcat în Geber pentru a străbate Marea Roşie şi am călătorit cu zece nave. Am fost împreună pe mare timp de doi ani în jurul ţării aparţinând lui Ham (Africa), dar am fost despărţiţi de o furtună şi nu mai suntem cu tovarăşii noştri. Aşa că am venit aici, 12 bărbaţi şi trei femei, pe un ţărm nou, pe care eu, Amiralul, îl stăpânesc. Dar fie ca zeii şi zeiţele preasfinte să ne fie favorabili.”

Această inscripţie fascinantă ne aminteşte de Solomon şi fabuloasa sa comoară, împreună cu regalul său prieten, Hiram din Tir, în secolul X î.Hr.: „Regele avea o flotă de neguţători pe mare ce naviga împreună cu flota lui Hiram. O dată la trei ani, această flotă de neguţători venea acasă, aducând aur şi argint, fildeş, maimuţe şi gorile” (Cartea Regilor, X, 1,22). Oare izvorul bogăţiei lui Solomon, se afla în Brazilia? Oricum, despre comoara legendară a regelui biblic Solomon puteţi citi mai multe în acest articol pe care l-am publicat în februarie 2014: Unde se află ascunsă fabuloasa Comoară a lui Solomon şi cele 3 “artefacte divine”: Masa Ofrandelor, candelabrul cu 7 braţe şi Chivotul Legii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock