Un inventar original al transportului furat (care în zilele noastre ar valora 160 de milioane de lire sterline) arăta că această comoară consta în 113 statuete religioase din aur (între care două statui în mărime naturală, reprezentând-o pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus), 200 de lăzi cu bijuterii, 273 de săbii ornamentate cu pietre preţioase, 1.000 de diamante, coroane de aur, 150 de potire şi sute de lingouri de aur şi de argint.
O mulţime de aventurieri au căutat zeci de ani această comoară, dar toate încercările lor au dat greş. Printre aceşti aventurieri îi putem nominaliza pe viitorul preşedinte american Roosevelt, care a participat în 1910 la o expediţie cu prietenii. Aventurierul german August Gissler a petrecut pe insulă numai puţin de 19 ani, în încercarea de a găsi fabuloasa comoară, dar în toată această perioadă el nu găsi decât…6 monezi de aur!
De ce ar avea mai mult succes această nouă expediţie? Pentru că va folosi tehnologia modernă ce n-a mai fost utilizată vreodată pe această insulă. În plus, domnul Whitehead are destulă experienţă, el participând la explorarea încăperilor ascunse ale marii piramide de la Giza. Iată ce declară el: „Ţinând cont de cantitatea impresionantă de comoară, ea nu putea fi ascunsă decât în peşteri. Ea ar putea fi într-una din peşteri, fiind apoi acoperită de alunecările de teren care apar frecvent pe insulă. Nu e ca şi cum ai urmări o hartă şi ai marca cu X locul. Pur şi simplu, se va folosi logica pentru a stabili posibilitatea unde comoara ar putea fi.”
Echipa britanică intenţionează să folosească un elicopter mic, fără echipaj uman, dotat cu camere de luat vederi, pentru a cartografia 3D întreaga insulă. Apoi, se va folosi un robot asemănător unui şarpe, care va putea pătrunde în toate cavităţile insulei, fiind dotat cu radare de penetrare a pământului, pentru detectarea spaţiilor goale.
Dacă echipa va descoperi comoara de la Lima, aceasta va fi donată în totalitate statului Costa Rica, care ar putea oferi în schimb o recompensă financiară echipei de cercetare. Aduc aminte că în insula Cocos se crede că ar fi ascunsă nu doar „comoara de la Lima”, ci şi 350 de tone de aur furat de căpitanul Bennett Graham de la navele spaniole, precum şi comorile piratului portughez Benito Bonito.