Descoperire şocantă a antropologilor: s-a găsit o specie de giganţi amazonieni de 2,5 metri înălţime! Încă o dovadă că „legendele” despre uriaşii din vechime reprezintă realitatea!


schelete de gigantiUn antropolog britanic spune că i-a găsit în cele din urmă pe giganţi, mai precis, pe giganţii amazonieni. Deși antropologul Russell Dement crede că giganții sunt dispăruţi la ora actuală, el și o echipă de cercetători germani au excavat două așezări din Ecuador și Peru, în regiunea Amazonului, unde a găsit mai multe schelete umane care măsoară între până la 2,5 metri înălțime, vechi de mai bine de o jumătate de mileniu, scrie site-ul CuencaHighLife.

Dement a declarat că aceste schelete datează din secolul al XV-lea până la mijlocul secolului al XVI-lea, aşadar, destul de recent în istoria umană. „Nu vreau să fac speculații, deoarece munca noastră este în curs de desfășurare. Din cauza dimensiunii scheletelor, acest lucru are implicații antropologice și medicale”, a declarat antropologul britanic.

Două dintre schelete au fost trimise la Universitatea Freie din Germania pentru analize, inclusiv unul care măsoară 2,5 metri înălţime. Dement spune că a auzit despre rasa de giganţi amazonieni de mai mult de 25 de ani, de la comunităților indigene studiate. Cei bătrâni din comunitate au vorbit despre o rasă de oameni foarte înalţi, care trăiau în zonă şi care erau paşnici şi amabili. Ce i-a atras atenția lui Dement a fost faptul că aceeași poveste a fost spusă de mai mulţi locuitori amazonieni din zonă, de pe o suprafaţă extrem de mare (la est de Anzi, până în Ecuador sau Peru), ceea ce însemna faptul că totul nu putea fi doar o legendă.

Echipa de arheologi a reuşit descoperirea a şase schelete de giganţi, dintre care trei au fost complete. Studiul preliminar a indicat faptul că cele șase schelete aparţineau unor oameni relativ sănătoşi, bine proportionaţi. „Scheletele nu prezintă semne de boli, cum ar fi problemele de creștere hormonale, care sunt comune în cele mai multe cazuri de gigantism”, a spus Dement. „În toate scheletele, articulațiilor păreau sănătoase, iar unul din schelete aparţinea unei femei care avea aproximativ 60 de ani când a murit, fiind mult mai în vârstă decât cazurile tipice de gigantism, când oamenii trăiesc mult mai puţin”. De exemplu, cea mai înaltă persoană din timpurile moderne a fost Robert Pershing Wadlow, care a murit la vârsta de 22 de ani în 1940 şi care avea circa 2,70 metri înălţime, suferind de o afecţiune numită gigantism hipofizar.

Adică, în concluzie, scheletele descoperite nu aparţineau unor oameni cu afecţiuni, care sufereau de gigantism hipofizar, ca în cazurile extrem de rare ale uriaşilor din zilele noastre, ci pur şi simplu aparţineau unei specii dispărute de oameni giganţi „normali”, care probabil că în vechime a populat întreg Pământul.

 


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO