Misterul „mâinilor de argint” din Italia: mormântul preistoric care îşi păstrează secretele!


maini de argint 1Celebrul parc natural Vulci din Italia (aflat la nord de Roma) are secretele sale vechi, dar, în același timp, oferă posibilitatea de a călători în timp, cu scopul de a ajunge la etrusci una dintre cele mai enigmatice civilizaţii din Europa. În acest parc, se află un oraș roman vechi, unul etrusc și necropola Osteria.

Mai multe săpături recente au relevat prezenţa unui mormânt etrusc, care datează de la sfârșitul secolului al 7-lea î.Hr. Mormântul se crede că ar fi aparţinut unei femei. Bunurile îngropate împreună cu trupul sunt toate intacte. Arheologii au descoperit mărgele pictate, o broşă veche din fier și un bucchero în stil corintian (bucchero este un tip de vas ceramic negru, cu o suprafață lucioasă, realizat de către etrusci). Arheologii au dezgropat, de asemenea, un scarabeu egiptean. Scarabeul îl descrie pe zeul egiptean cu cap de şoim Horus și se crede că datează din perioada 746 î.Hr. la 525 î.Hr.

Mai multe descoperiri importante au fost făcute la Vulci. Necropola era deja cunoscută în secolul al XIX-lea, prin complexele funerare extraordinare aduse la lumină, cum ar fi Mormântul Soarelui și a Lunii,” Panathenaic”, Plafoanele sculptateși mormântul Sfinxului, datând din secolul al VI-lea î.Hr. O sculptură reprezentând un sfinx se află la intrarea mormântului, cu scopul de a-l proteja pe cel decedat şi de a fi însoţit în viața de apoi.

Dar, arheologii au mai făcut încă descoperire extraordinară în zonă – un loc şi mai spectaculos denumit Mormântul mâinilor de argint„, un loc monumental, cu un coridor lung ce formează un atrium deschis și care duce la trei camere funerare, ce conțin rămășițele a cel puțin trei persoane. Acest mormânt trebuie să fi aparținut membrilor de rang înalt ai societății etrusce. Jurnalistul Marco Merola scrie în articolul său de pe archeology.org:

„În timp ce excava în Camera A, arheologul Casi a observat ceva neobișnuit ce se afla pe pământ, între o mulţime de artefacte două mâini de argint bine conservate, cu urme de aur pe degete și unghii placate cu aur. ‘Am știut imediat aceste mâini au făcut parte dintr-un sfirelaton, un fel de machetă (manechin) de lemn funerară, care îi reprezenta pe cei morți și le păzea sufletul după ce corpul lor era incinerat’, a spus Casi. Cel mai adesea, manechinul era reprezentat de un războinic sau un nobil, dar în acest caz, a fost vorba, probabil, de o femeie.

Fragilele „mâini de argint”, care au dat şi numele mormântului, au fost realizate dintr-un aliaj de argint și cupru, şi au fost gravate cu o foiţă de aur aplicată pe unghiile a trei degete.

Foarte interesant şi ciudat! Urmăriţi pozele de mai jos…

maini de argint 2

maini de argint 3

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO