Misterul bărbatului găsit mort, după 50 de ani, într-o peşteră îndepărtată din Italia şi legătura cu Mafia siciliană

  •  
  •  
  •  
  •  

Poliția din Italia a descoperit rămășițele unui bărbat despre care se crede că a murit în urmă cu peste 50 de ani. Individul neidentificat, care a fost descoperit de un ofițer de poliție și de câinele său de salvare alpin în timpul unui exercițiu de antrenament într-o peșteră de pe versanții îndepărtați ai Muntelui Etna din Sicilia, Italia, s-a dovedit a fi un mister pentru anchetatori, iar experții criminaliști încă lucrează pentru a determina identitatea lui.

Potrivit rapoartelor, el avea în jur de 50 de ani când a murit și a fost găsit purtând pantaloni lungi de culoare închisă, un pulover de lână, o cămașă cu dungi și o cravată neagră. De asemenea, deţinea cu el şi o pălărie de lână, o haină de ploaie verde închis și o cantitate de lire italiene vechi – monede care nu mai sunt folosite azi. Bărbatul avea, de asemenea, malformații congenitale la nas și la gură.

„Zona este foarte izolată, mergem acolo periodic pentru a ne antrena”, a spus lt. col. Massimiliano Pacetto. „Datorită câinelui au fost găsite rămășițele”. Potrivit anchetatorilor poliției, peștera în care a fost găsit bărbatul este extrem de greu de atins, ceea ce sugerează că el s-ar putea să nu mai fi reuşit să iasă de acolo. Până acum, nu s-au găsit dovezi care să sugereze că ar fi fost ucis.

Una dintre cele mai importante aspecte în desfăşurarea anchetei în acest caz este examinarea rapoartelor despre persoanele dispărute din perioada în care bărbatul murise, pentru a vedea dacă există vreun indiciu. O posibilitate este că bărbatul ar putea fi Mauro De Mauro – un jurnalist de 49 de ani care a dispărut fără urmă în 1970. Investigațiile de la acea vreme sugerau că ar fi putut fi răpit și ucis de mafie din cauza cunoștințelor sale despre un asasinat care avusese loc la acea vreme. Însă, rămâne neclar ce-ar fi putut face ziaristul în peştera aceea; i-a fost atât de frică de mafie, încât s-a ascuns şi în „gaură de şarpe”!?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): theguardian.com


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner