Ruşii spun că au lansat cel mai sigur smartphone din lume – Taiga – care nu poate fi spionat de nimeni


O companie rusească lansează cel mai sigur telefon din lume. Compania de securitate condusă de Natalya Kaspersky lansează un smartphone care împiedică Google şi alte aplicaţii colecteze date despre utilizatori.

Taiga, smartphone-ul conceput de InfoWatch Group din Moscova şi denumit după pădurile pustiite din Siberia, rulează propriul firmware bazat pe o variantă modificată de Android, care permite aplicaţiilor să ruleze pe dispozitiv, dar le opreşte să colecteze date.

Telefonul are şi un „agent încorporat” care oferă controlul asupra aplicaţiilor pe care dispozitivul le va rula şi a conţinutului pe care îl poate accesa utilizatorul. „Când oamenii folosesc telefoanele personale la locul de muncă, e-mailurile, documentele şi fotografiile care au legătură cu compania sunt în pericol. Nu şi cu Taiga”, mai spune Natalya Kaspersky, şefa InfoWatch. Primele 50.000 de telefoane au fost deja livrate angajaţilor companiilor din Rusia în care statul este coproprietar, mai spune sursa citată.

Sursa: stiripesurse.ro

P.S. În 2013, scriam acest articol – Atenţie, posesori de Android! NSA, agenţia de securitate americană, controlează toate smartphone-urile din lume cu ajutorul unor programe tip “spyware” – în care atrăgeam atenţia asupra faptului că NSA (Agenţia de Securitate a Statelor Unite) spionează smartphone-urile din întreaga lume prin intermediul a câtorva linii de cod NSA inserate în sistemul de programare Android. Oficialii NSA spuneau atunci că “progrămelul lor”, cunoscut sub numele de Security Enhancements for Android, previne atacurile hackerilor pentru a obţine accesul la datele personale ce sunt stocate pe dispozitiv.

Acum, cum putem fi siguri că şi ruşii nu fac acelaşi lucru prin acest telefon Taiga? Adică, InfoWatch Group, creatorul acestui smartphone, este condusă de Natalya Kaspersky, co-fondatoarea binecunoscutului anti-virus Kaspersky. Acesta a fost scos din toate calculatoarele guvernamentale americane în septembrie 2017, firma rusească Kaspersky Lab fiind acuzată că ar fura date secrete din computerele guvernamentale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO