De ce civilizaţiile umane din toate timpurile au fost şi sunt încă obsedate de aur? Care e secretul? Sunt implicaţi şi zeii extratereştri?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Aurul întotdeauna a constituit şi reprezintă o valoare uriaşă pentru civilizaţia umană. Şi nu de ieri sau de azi, ci de secole şi milenii întregi de istorie. Dar oare de ce? Nu se poate spune despre el că se găseşte chiar rar. În fiecare an, se extrag undeva la 3.000 de tone de aur, ceea ce nu-i puţin. Şi atunci ce se întâmplă? Care e secretul din spatele aurului, de e atât de „adorat” de pământeni?

Am găsit pe un forum mai multe răspunsuri ale utilizatorilor la această întrebare. Chiar foarte interesante unele din ele. Am spicuit câteva:

* Deoarece aurul nu rugineşte niciodată, este singurul metal care nu își schimbă culoarea în timp, nu se corodează și durează pentru totdeauna. De asemenea, oamenii au un atașament psihologic de obiectele strălucitoare, chiar și animalele din natură au un atașament biologic de obiectele strălucitoare.

* Aurul este versatil, poate fi folosit pentru multe lucruri.

* Aurul ajută la construirea atmosferei pe o altă planetă.

* Zeii noștri erau obsedați de aur, așa că i-am copiat. Singurul motiv pentru care râvnim aurul este că zeii l-au râvnit și noi l-am extras pentru ei.

* Proprietățile aurului ar putea ajuta la oprirea degradării telomerilor în timpul diviziunii celulare, una din cauza îmbătrânirii.

* Aurul a fost introdus în ADN-ul nostru, în memoria noastră genetică. Când oamenii au fost creați, aurul a fost „construit” în noi. Am fost făcuți să extragem aur, iar creatorii noştri erau experți în genetică.

* Pentru romani, egipteni și greci este un metal rar despre care se credea că provine de la zei. De asemenea, aurul era considerat ca plată pentru a intra în viața de apoi.

* Zecharia Sitchin considera că extratereştrii Anunnaki aveau nevoie de aur pentru a-și repara atmosfera de pe planeta lor. Aurul ajută la respingerea radiațiilor dăunătoare de la Soare. Acest lucru este dovedit de instituțiile care dezvoltă nave spațiale și costume spațiale, care folosesc aurul în construcție, pentru a proteja astronauții de radiațiile dăunătoare de la Soare.

* Este un metal nemuritor. Nu se schimbă niciodată în ciuda factorilor externi.

* Navele spaţiale ale zeilor care au venit pe Terra aveau nevoie de aur pentru a funcţiona.

* Extratereştrii folosesc aurul pentru a-şi repara celulele, putând trăi astfel o viață extrem de lungă și sănătoasă – 30.000 – 45.000 de ani.


Lasă un comentariu