În 1949, o companie japoneză a scos un camion electric cu autonomie de 200 de kilometri! De ce au avansat atât de puţin maşinile electrice de atunci?


În 1949, o companie japoneză de automobile, numită Tama, a produs un camion… electric, care avea o autonomie de 200 de kilometri până la următoarea încărcare electrică. În ziua actuală, maşina electrică cu cea mai mare autonomie este Tesla Model S – 600 km, pe când BMW i3 are 300 km autonomie. În medie, un automobil electric din ziua de astăzi are o autonomie de 200 km, exact ca acel camion japonez din 1949, adică în urmă cu peste 70 de ani.

Acum… judecând cât de mult a progresat industria automobilistică de atunci, mulţi se vor întreba dacă anumite avansări tehnologice au fost suprimate în mod intenţionat pentru a proteja profiturile unor industrii petroliere sau energetice.

Familia Rockefeller a suprimat automobilul electric în urmă cu zeci de ani, făcând presiuni asupra autorităţilor pentru a interzice şi culturile de cânepă, pentru a putea controla piața de țiței în avantajul lor. Uleiul de cânepă, ca şi apa pot fi folosite ca şi combustibil pentru vehicule, fiind la fel de nepoluante ca şi automobilul electric.

De fapt, acest lucru se întâmplă întotdeauna: o mulțime de mega corporaţii suprimă tehnologiile sau cercetările, dacă le sunt tăiate profiturile. Invenții și idei care ne pot schimba viața sunt create în fiecare zi, dar ele sunt mereu suprimate.


Lasă un comentariu