Inteligenţa Artificială a „reînviat tehnologic” celebrităţi moarte demult, creându-le culoare şi zâmbet!

  •  
  •  
  •  
  •  

În ziua de astăzi, Inteligenţa Artificială se află tot mai des în lumea noastră. Dacă prin 1993 (când făceam cursuri de informatică la facultate), Inteligenţa Artificială mi se părea mai mult un termen SF, fără aplicabilitate practică, astăzi observăm că deja face parte din viaţa noastră. Atunci când o companie de lentile fotografice, Tamron, anunţă că în lentilele sale a introdus Inteligenţa Artificială sau când Sony foloseşte această tehnologie în aparatele sale fotografice, atunci nimic nu poate să te mai mire.

Însă, în acest articol, vă invit să urmăriţi 2 linkuri de videoclipuri YouTube în care tehnologia de Inteligenţă Artificială e folosită pentru a coloriza şi a aduce „în viaţă” personaje celebre demult moarte, păstrate în amintirea omenirii sub forma unor fotografii sau tablouri prăfuite.

Totuşi, cu multă părere de rău trebuie să remarc că deşi Inteligenţa Artificială s-a străduit mult, personajele „reînviate” par atât de artificiale şi de ne-naturale, încât îţi dai seama că totul e doar un fals…

Am extras câteva personaje din videoclipuri, înainte şi după „reînvierea tehnologică”. Dacă vă plac sau nu, depinde doar de voi…

Anne Boleyn (regină a Angliei, sec. XVI):

blank

Charles Dickens (celebru scriitor sec. XIX). Fotografia originală e din 1860. Adevărul e că zâmbetul tras de „Inteligenţa Artificială” e cam sinistru.

blankblankGiuseppe Verdi – compozitor italian din sec. al XIX-lea. Fotografia originală e din 1855. De data asta, zâmbetul e mai reuşit.

blankblankJohannes Brahms (mare muzician din sec. al XIX-lea). Fotografia originală a fost realizată în jurul anului 1860.

blankblankUrmăriţi următoarele videoclipuri YouTube, cu mai multe personaje „reînviate”:

https://www.youtube.com/watch?v=H9FQZtiKOCk

https://www.youtube.com/watch?v=YH_b_zNZw-M&list=RDCMUCr953QiwNCb3-Dsy3MSqYqA&index=3


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu