Inteligenţa Artificială a „reînviat tehnologic” celebrităţi moarte demult, creându-le culoare şi zâmbet!


În ziua de astăzi, Inteligenţa Artificială se află tot mai des în lumea noastră. Dacă prin 1993 (când făceam cursuri de informatică la facultate), Inteligenţa Artificială mi se părea mai mult un termen SF, fără aplicabilitate practică, astăzi observăm că deja face parte din viaţa noastră. Atunci când o companie de lentile fotografice, Tamron, anunţă că în lentilele sale a introdus Inteligenţa Artificială sau când Sony foloseşte această tehnologie în aparatele sale fotografice, atunci nimic nu poate să te mai mire.

Însă, în acest articol, vă invit să urmăriţi 2 linkuri de videoclipuri YouTube în care tehnologia de Inteligenţă Artificială e folosită pentru a coloriza şi a aduce „în viaţă” personaje celebre demult moarte, păstrate în amintirea omenirii sub forma unor fotografii sau tablouri prăfuite.

Totuşi, cu multă părere de rău trebuie să remarc că deşi Inteligenţa Artificială s-a străduit mult, personajele „reînviate” par atât de artificiale şi de ne-naturale, încât îţi dai seama că totul e doar un fals…

Am extras câteva personaje din videoclipuri, înainte şi după „reînvierea tehnologică”. Dacă vă plac sau nu, depinde doar de voi…

Anne Boleyn (regină a Angliei, sec. XVI):

Charles Dickens (celebru scriitor sec. XIX). Fotografia originală e din 1860. Adevărul e că zâmbetul tras de „Inteligenţa Artificială” e cam sinistru.

Giuseppe Verdi – compozitor italian din sec. al XIX-lea. Fotografia originală e din 1855. De data asta, zâmbetul e mai reuşit.

Johannes Brahms (mare muzician din sec. al XIX-lea). Fotografia originală a fost realizată în jurul anului 1860.

Urmăriţi următoarele videoclipuri YouTube, cu mai multe personaje „reînviate”:

https://www.youtube.com/watch?v=H9FQZtiKOCk

https://www.youtube.com/watch?v=YH_b_zNZw-M&list=RDCMUCr953QiwNCb3-Dsy3MSqYqA&index=3

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock