Această fotografie incredibilă a unui atom capturat îţi taie respiraţia!


În centrul imaginii din acest articol se afla ceva incredibil: un atom de stronțiu încărcat pozitiv, suspendat în mișcare de câmpuri electrice. Nu numai că este o vedere incredibil de rară, dar este, de asemenea, greu de imaginat că acest mic punct de lumină albastră este un bloc de materie.

Imaginea a fost surprinsă de fizicianul David Nadlinger de la Universitatea din Oxford și a primit premiul general în cadrul concursului de fotografie al Consiliului de Cercetare Inginerie și Științe Fizice din Marea Britanie.

Pentru a vă oferi o mică perspectivă asupra dimensiunii acestui cadru, atomul este ținut în loc de câmpuri electrice care emană din acele două ace metalice de ambele părți ale acestuia. Distanța dintre ele este de aproximativ 2 milimetri.

Atomul este iluminat de un laser albastru-violet. Energia din laser determină atomul să emită fotoni pe care Nadlinger i-a putut captura pe camera foto folosind o expunere îndelungată. Totul este adăpostit într-o cameră de vid și răcit pentru a menține atomul nemișcat. Nadlinger a făcut această fotografie prin fereastra camerei de vid.

Aceste tipuri de ioni atomici răciți cu laser permit cercetătorilor să studieze și să valorifice proprietățile lumii cuantice, putând fi folosite și pentru a construi ceasuri atomice și viitoare computere cuantice.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO