Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

„În viitor, nu vor mai exista telefoane mobile, ci doar microcipurile mele Neuralink, implantate în creierele voastre” – prezice Elon Musk pe X


Imagine: X/ @iamnot_elon

Telefoanele mobile vor deveni învechite în viitor, fiind înlocuite cu cipuri implantate direct în creierul uman – prezice miliardarul american Elon Musk.

Compania sa de biotehnologie, Neuralink, a implantat un cip în creierul unui voluntar, Noland Arbaugh, în vârstă de 30 de ani, care suferă de tetraplegie. Procedura chirurgicală a implicat plasarea microcipului – care are aproximativ dimensiunea unei monede – în regiunea creierului care controlează intenția de mișcare. Microcipul a fost apoi folosit pentru a înregistra și transmite semnale wireless din creier către o aplicație care decodifică intenția de mișcare.

Musk și-a împărtășit cea mai recentă predicție ca răspuns la o postare publicată pe X (fostul Twitter) de un cont parodie numit „Not Elon Musk”. Mesajul original spunea: „V-ați instala o interfață Neuralink pe creier pentru a vă permite să vă controlați noul telefon X doar prin puterea gândurilor?” Musk a răspuns susținând că „în viitor, nu vor exista telefoane, doar Neuralinks”.

În comunicatul său de presă din 2023, Neuralink a declarat că programul său Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (PRIME) urmărește dezvoltarea unei „interfețe creier-computer wireless, complet implantabile”, care să ofere la început oamenilor capacitatea de a controla cursorul sau tastatura unui computer, folosindu-și gândurile. Mai târziu va deschide calea pentru tratamente revoluționare pentru persoanele care suferă de diverse dizabilități fizice, cum ar fi paralizia și orbirea, precum și boli precum obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Într-un interviu cu Joe Rogan în 2018, Musk a sugerat că Neuralink ar putea, de asemenea, într-o zi să permită oamenilor să comunice fără a folosi cuvinte și, eventual, să atingă o stare de „simbioză” cu Inteligența Artificială.

După ce microcipul a fost implantat voluntarului teatraplegic, compania Neuralink a recunoscut că a întâmpinat anumite probleme, după ce firele mici implantate în creier au fost dislocate din poziție.
Cu toate acestea, FDA a dat undă verde pentru un al doilea studiu uman. Următorul experiment va include o procedură modificată, prin care un microcip va fi implantat mai adânc în creier pentru a preveni retragerea acestuia. Încă 8 persoane sunt așteptate să ia parte la aceste experimente până la sfârșitul anului.