Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Miliardarul Elon Musk a legat creierul unei maimuţe de un calculator! Acum acea maimuţă joacă jocuri video şi e fericită…


Elon Musk, prin intermediul start-up-ului său futurist, Neuralink Corp., a reuşit să lege creierul unei maimuţe de un calculator, şi astfel maimuţa este capabilă să joace jocuri video. „Este o maimuță fericită”, a declarat Elon Musk, directorul executiv al producătorului de maşini electrice Tesla Inc. și susținătorul a numeroase alte proiecte futuriste, inclusiv Neuralink Corp., un start-up axat pe dezvoltarea unei interfețe între creier şi computer.

Musk a vorbit despre acest lucru pe Clubhouse, o aplicație socială privată în care utilizatorii găzduiesc conversații informale. Deși Clubhouse nu este decât o aplicație pentru a accesa diverse conferințe, a devenit o platformă populară pentru aproximativ 5 milioane de utilizatori (la ora actuală).

Miliardarul american a fost întrebat despre cele mai recente evoluții la Neuralink şi el a răspuns următoarele: „Avem o maimuță cu implant wireless în craniu, şi care poate juca jocuri video. Nu poți vedea unde este implantul și ea este o maimuță fericită”.

Musk a explicat că obiectivul tehnologiei de legare a creierului de computer este acela de a rezolva leziunile cerebrale și ale coloanei vertebrale, precum și refacerea capacității pierdute a oamenilor.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): bloomberg.com

În 2017, scriam acest articol – Miliardarul american Elon Musk are planuri nebuneşti: el vrea să creeze un „cordon neuronal”, care să lege creierul uman direct la calculator! Astfel, noi vom putea „uploada” o mulţime de cunoştinţe… – despre un proiect futurist al miliardarului Elon Musk, compania Neuralink, care este implicată în dezvoltarea tehnologiei „cordonului neuronal“, care va permite oamenilor să comunice direct cu anumite dispozitive doar prin puterea gândului. Acest lucru ar permite uploadul (încărcarea) sau downloadul (descărcarea) gândurile în timp real și accesarea informațiilor conținute pe dispozitive fără a mai fi nevoie pentru a accesa o interfață fizică.

 


Un comentariu la „Miliardarul Elon Musk a legat creierul unei maimuţe de un calculator! Acum acea maimuţă joacă jocuri video şi e fericită…”

Lasă un comentariu