Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O descoperire şocantă: a fost identificată o nouă stare a materiei – sticla lichidă

2125
blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință au dezvăluit descoperirea unei stări cu totul noi de materie, în cadrul procesului de transformare a sticlei. În ciuda faptului că se găsește în geamuri, telefoane sau în mașinile noastre, sticla este un material despre care există încă multe lucruri pe care nu le știm – dovadă fiind faptul că oamenii de știință au descoperit abia acum în interiorul ei o stare complet nouă a materiei, care poate să fie observată atunci când sticla nu este nici solidă, nici coloidală (gel), ci undeva între ele.

Când un material se transformă din lichid în solid, moleculele sale se vor alinia în mod obișnuit pentru a forma un model cristalin. Cu toate acestea, în sticlă ele sunt în schimb înghețate, într-o stare dezordonată. În sticla lichidă, coloizii se pot mișca, dar nu se pot roti – făcând din aceasta o stare unică neobservată în alte materiale.

“Acest lucru este incredibil de interesant din punct de vedere teoretic”, a spus prof. Matthias Fuchs de la Universitatea din Konstanz din Germania.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): sciencealert.com

Orgoni Crystal