Noua maşină Tesla va fi capabilă să zboare, cu ajutorul unor propulsoare, la fel ca în seria de filme SF „Înapoi în viitor”


Potrivit miliardarului Elon Musk, proprietarul automobilelor Tesla, viitoarea supermaşină va avea propulsoare, care să îi permită să zboare prin aer. Maşina va intra în producție în 2020, iar ultimul model Roadster al lui Tesla va fi atât de avansat, încât va fi capabil să se deplaseze deasupra drumului, la fel ca și automobilul maşină a timpului DeLorean din seria SF „Înapoi în viitor” („Back to the Future”).

Versiunea „SpaceX addon”, care va echipa vehiculul de 200.000 de dolari, va avea propulsoare pentru a ajuta la înclinarea și frânarea la viteze mari a maşinii.

Preşedintele lui Tesla, Elon Musk, a prezentat o animație a lui DeLorean, care zboară prin aer, alături de citatul „Noul Roadster va face așa ceva”. Când a fost întrebat dacă glumește, el a adăugat: „Nu glumesc. Vom utiliza sistemul de propulsie cu gaz rece al lui SpaceX, cu aer de presiune foarte înaltă, într-un vas compozit sub presiune, în locul celor două scaune din spate”.

„Puteți accelera practic la limita rezistenței umane”, a mai spus Musk. Când cineva l-a întrebat dacă mașina va fi capabilă să acopere un sfert de milă în mai puțin de opt secunde, Musk a răspuns: „Nicio problemă… Pe verticală sau pe orizontală?”

Acum, rămâne de văzut dacă noul Roadster va fi cu adevărat capabil să zboare…

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): cnbc.com


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO