Regizorul filmului „Terminator”: „O Inteligenţă Artificială e posibil să ne fi preluat deja şi noi să nu ne dăm seama”


Regizorul primelor două filme SF din seria „Terminator”, James Cameron (cel care a regizat şi „Titanic”) a discutat la un podcast recent despre amenințarea pe care o reprezintă Inteligența Artificială, care ar putea să-i declare duşmani pe toţi oamenii.

Deși nu am văzut încă o versiune reală a Skynet (Inteligenţa Artificială malefică din „Terminator”), progresele recente în tehnologia Inteligenței Artificiale ne aduc aproape de un astfel de scenariu.

„Nu mi-e frică, dar sunt destul de îngrijorat de potențialul de utilizare greșită a Inteligenței Artificiale”, a spus Cameron în cadrul podcastului. „Cred că Inteligenţa Artificială ar putea fi destul de gravă. Cred că ar putea fi literalmente sfârșitul lumii.”

El a mai spus: „Și chiar vrem să luptăm cu ceva mai inteligent decât noi, care nu suntem noi? În propria noastră lume? Nu cred. Inteligenţa Artificială ar fi putut să pună stăpânire pe lume și să o manipuleze deja, dar pur și simplu nu știm pentru că ar avea control total asupra tuturor mijloacelor de informare și a tuturor lucrurilor”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): unilad.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO