Panică la Google: un utilizator a cumpărat domeniul argentinian „google.com.ar” al gigantului mondial de Internet! Cum a reuşit asta?

  •  
  •  
  •  
  •  

Un internaut argentinian a observat că valabilitatea domeniului argentinian google.com.ar a expirat miercuri, 21 aprilie 2021 și, din moment ce era disponibil, a decis să îl cumpere pentru 540 de pesos argentinieni (în jur de 3,85 dolari la cursul de schimb neoficial), acest lucru ducând la o oprire temporară a motorului de căutare Google care se termină cu „.ar”. Totuşi, această acțiune nu a avut niciun impact asupra versiunii internaționale a domeniului „google.com”.

Se pare că Google Argentina a uitat să reînnoiască site-ul google.com.ar și un utilizator a profitat de ocazie pentru a-l înregistra pe numele său. Termenul tehnic pentru acest tip de manevră se numește „Cybersquatting” în limba engleză.

Nicolas David Kurona a spus pe contul său de Twitter @Argentop următoarele: „Vreau să clarific faptul că am intrat în nic.ar şi am văzut disponibil numele de google.com.ar și l-am cumpărat legal!”. Domeniile listate pe nic.ar expiră în fiecare an și trebuie reînnoite, dar de data aceasta Kurona a fost mai rapid.

Cu toate acestea, câteva minute mai târziu după ce-a făcut acest lucru, s-a confirmat că Google şi-a recuperat deja domeniul din Argentina.

Utilizatorii s-au plâns de căderea lui Google timp de cel puțin trei ore, dar când toată lumea suspecta că serverul s-a blocat, așa cum se întâmplă adesea, postarea lui Kurona de pe Twitter a dezvăluit adevărul.

Nici Google, nici registrul de domenii de Internet nic.ar nu au comentat incidentul. De fapt, site-ul nic.ar a devenit nefuncţional în jurul orei 23, din cauza afluxului enorm de vizitatori care au aflat despre caz prin intermediul rețelelor sociale. În acel moment, Kurona nu mai era proprietarul înregistrat al lui „google.com.ar”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): mercopress.com

P.S. Nu e prima dată când gigantul Google pierde controlul asupra propriilor domenii. În 2015, un fost angajat Google, Sanmay Ved, a cumpărat domeniul google.com pentru 12 dolari pe 29 septembrie 2015, ora 1:20, după ce compania american şi-a pierdut într-un fel valabilitatea domeniului. Dar, totul n-a durat decât 1 minut, pentru că apoi Google şi-a recuperat domeniul, plătindu-i fostului angajat suma de 6.006,13 dolari.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu