Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

A fost creat un dispozitiv incredibil care produce electricitate din zăpadă

  •  
  •  
  •  
  •  

Un nou dispozitiv – primul dispozitiv de acest gen – care creează energie electrică din zăpadă, a fost proiectat de cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). Dispozitivul este mic, ieftin, subțire și flexibil ca o foaie de hârtie.

„Dispozitivul poate funcționa în zone îndepărtate, deoarece oferă propria energie, neavând nevoie de baterii”, a declarat autorul principal Richard Kaner de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), într-un comunicat de presă. „Este un dispozitiv foarte inteligent – o stație meteorologică care vă poate spune cât de multă zăpadă cade, direcția în care zăpada cade, direcția și viteza vântului”.

Dispozitivul numit TENG (un nanogenerator triboelectric bazat pe zăpadă) generează încărcare prin electricitate statică, producând energie din schimbul de electroni. „Electricitatea statică apare din interacțiunea dintre un material care captează electroni și altul care renunță la electroni”, a spus Kaner.

Zăpada este încărcată pozitiv și renunță la electroni. Siliconul – un material din cauciuc sintetic care este compus din atomi de siliciu și atomi de oxigen, combinat cu carbon, hidrogen și alte elemente – este încărcat negativ. Când zăpada intră în contact cu suprafața siliconului, aceasta produce o încărcare pe care dispozitivul o captează, generând electricitate.

„Zăpada este deja încărcată, așa că ne-am gândit, de ce să nu aducem un alt material de încărcare opusă și să extragem încărcarea pentru a crea electricitate?”, a declarat co-autorul studiului, Maher El-Kady, cercetător adjunct al UCLA. „Performanța dispozitivului depinde de eficiența celuilalt material la extragerea acestor electroni. După testarea unui număr mare de materiale, inclusiv folii de aluminiu și teflon, am descoperit că siliconul produce mai multă încărcătură decât orice alt material”.

Acumularea zăpezii reduce cantitatea de lumină solară care ajunge la panoul solar, făcându-l astfel mai puțin eficient. Noul dispozitiv ar putea fi integrat în panouri solare pentru a furniza o sursă de alimentare continuă atunci când este zăpadă.

Dispozitivul poate fi analizat mai detaliat AICI.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal