Site de secrete, stiinta si metafizica

Vreţi să faceţi o călătorie în timp, în anii 90, cu ajutorul lui Windows 95?

28

Nostalgicii în informatică cred că îşi aduc aminte de vremurile în care foloseau Windows 95. Acesta a fost un sistem de operare introdus în anul 1995 (deci acum peste 20 de ani), fiind primul sistem de operare Microsoft în care s-a găsit butonul Start, pe care îl regăsim și în zilele noastre. Windows 95 a fost menit să integreze Microsoft, anterior separate, DOS și Windows, și include o versiune îmbunătățită de DOS, adesea menționată ca MS-DOS 7.0.

Elementele de bază ale interfeței introduse în Windows 95 – inclusiv bara de activități, butonul Start, meniul și Windows Explorer, File Manager – rămân în fond neschimbate în versiunile ulterioare de Windows. Cuvântul “Start” a fost scos de pe buton din Windows Vista, în 2006, compania preferând să pună drept etichetă butonul cu logo-ul Windows.

Windows 95 avea minime cerinţe de sistem hardware care pot fi considerate ca ridicole în ziua de azi: procesor – 386 sau mai mare, RAM numai 4 MB (în ziua de azi, orice calculator modest are minim 4-8 GB RAM), HDD – 35 MB, iar placa video doar un simplu VGA.

Ei bine, de ce-am făcut toată această introducere? Pentru că, dacă sunteţi nostalgic, şi vă e dor să mai operaţi în sistemul de operare Windows 95, fără a fi nevoiţi să renunţaţi la sistemele de operare actuale (Windows 10, 8, 7, MacOS, Linux etc.), o puteţi face descărcând o aplicaţie, ce a fost dezvoltată de către Felix Rieseberg, care a postat pack-ul pe GitHub. Aplicaţia are 100 de MB şi funcţionează ca un sistem de operare real.

Aplicaţia o puteţi downloada de aici: github.com şi simţiţi cum faceţi o călătorie în trecut, cu peste 20 de ani în urmă…

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie