Arma secretă a Chinei în războiul tehnologic: cesiul


Noua tehnologie 5G va transfera datele mult mai rapid decât orice am văzut până acum. 5G nu este pur și simplu un pas de la tehnologia 4G; este un salt în natură, ceva de natură cuantică. 5G înseamnă o conexiune continuă, în timp real, pentru fiecare dispozitiv de pe planetă. Momentan, timpul care trece între un dispozitiv care solicită și primește informații este de aproximativ 50 de microsecunde. 5G transformă asta într-o microsecundă sau mai puțin. Este feedback instantaneu.

Dar, această tehnologie 5G are nevoie de un element chimic esenţial: cesiu. Cesiul este cel mai electropozitiv dintre toate elementele stabile din tabelul periodic și cel mai greu dintre metalele stabile. Cesiul este extrem de piroforic, se aprinde spontan când este în contact cu aerul și explodează violent în apă sau gheață la orice temperatură peste -116°C.

Cesiul este esențial nu numai pentru 5G, ci şi pentru industria medicală, care folosește compuși de cesiu în imagistica medicală, în terapia pentru cancer, în tomografia cu emisie de pozitroni (PET), precum şi în alte dispozitive medicale. Izotopii de cesiu sunt, de asemenea, folosiţi pentru standardul mondial de timp. De aceea, ei sunt utilizaţi în ceasuri atomice pentru rețelele de telefonie mobilă, Internet, GPS și sistemele de ghidare a aeronavelor. Ceasurile de cesiu sunt cel mai precise din lume – dau o eroare de  aproximativ 1 secundă în 300 de milioane de ani.

Însă, cesiul este un element foarte rar. La nivel mondial, doar trei mine pot produce cesiu: mina Tanco din Manitoba (Canada), mina Bitika din Zimbabwe și mina Sinclair din Australia. Şi ştiţi cine controlează toate aceste mine? China! Tanco și Bitiki nu mai produc în prezent. Singura mare firmă din lume care controlează toate stocurile de minereu de cesiu este Sinomine Resources Group, care îşi are sediul în China. Asta deşi în lume a mai apărut un concurent canadian, Power Metals Corp., ce a descoperit nişte depozite mici de minerale de cesiu.

Oricum, în momentul actual, China deţine 95% din producţia mondială de cesiu. Asta înseamnă că China are o putere mare de negociere – un singur „cutremur” şi o întreagă industrie mondială de înaltă tehnologie se poate prăbuşi oricând. Iar China deţine această „armă” în războiul tehnologic ce-l poate declanşa oricând…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): oilprice.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock