O maşină zburătoare ca în filmul SF „Back to the Future” a primit deja aprobare de la autorităţile americane şi va apărea pe piaţă în anul 2025


Iată ce ştire putem citi pe CNN:

Administrația Federală a Aviației (FAA) a aprobat testarea unui vehicul pe care un start-up din California îl descrie ca fiind o „mașină zburătoare” – primul vehicul complet electric care poate zbura, dar și călători pe drumuri. Alef Automotive susţine că vehiculul/aeronava sa, denumit „Modelul A”, este primul vehicul zburător care poate fi condus pe drumurile publice și care se poate parca ca o mașină normală. De asemenea, el are capacități de decolare și aterizare verticală. El poate transporta unul sau doi ocupanți, are o autonomie de drum de circa 300 km și o rază de zbor de 180 km. Compania se așteaptă să vândă vehiculul pentru 300.000 de dolari bucata, cu prima livrare estimată pentru sfârșitul anului 2025.

Numeroase companii lucrează la vehicule zburătoare complet electrice, care să permită decolarea și aterizarea vehiculelor. Modelul A nu este prima aeronavă de acest gen, dar vehiculul companiei Alef este diferit datorită capacității sale de a funcționa atât pe drumuri, cât și în aer, părând a fi o mașină normală ce poate fi parcată într-un loc de parcare normal.

„Suntem încântați să primim această certificare de la FAA. Ne permite să oferim oamenilor un vehicul mai ecologic și mai rapid. Acesta este un pas mic pentru aeronave şi un pas uriaș pentru mașini”, a spus Jim Dukhovny, preşedintele Alef.

Site-ul web al companiei spune că mașina zburătoare va fi certificată ca „vehicul cu viteză redusă”, ceea ce înseamnă că nu va putea merge mai repede de aproximativ 40 de km/h pe un drum asfaltat. Însă, se presupune că, dacă un șofer are nevoie de o rută mai rapidă, el va folosi capacitățile de zbor ale Modelului A.

Dezvoltarea vehiculului este în curs încă din 2015. Patru prieteni, Constantine Kisly, Pavel Markin, Oleg Petrov și Dukhovny, inspirați de filmele „Back to the Future” / „Înapoi în viitor” (care prevedeau că mașinile zburătoare vor fi disponibile în acel an – 2015), au decis să formeze un companie pentru a încerca să le dezvolte. Potrivit companiei, un zbor de testare automatizat inițial al unei versiuni a mașinii a fost efectuat cu succes în 2018.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO