Apple vrea să trăim într-o lume iluzorie, asemănătoare unei holograme! O invenţie incredibilă, ce se foloseşte de cristale şi lasere, va apărea în curând pe piaţă…


telefon hologramaCorporația Apple a aplicat pentru un brevet al unui dispozitiv holografic interactiv, scrie site-ul Phys.org. În cererea sa, producătorul lui iPhone, iPad și a altor dispozitive asemănătoare, descrie un nou dispozitiv care poate proiecta o imagine 3D holografică într-un mic spațiu, imaginea proiectată putând fi manipulată cu ajutorul mâinilor.

Apple nu a făcut niciun anunț cu privire la sistemul de afișare interactiv, dar depunerea brevetului indică faptul că această corporaţie are intenţii serioase cu privire la cercetarea în crearea de dispozitive cu afișare holografică. Dispozitivul propus, descris în cerere, ar utiliza tehnologii deja existente, dar folosite în modalităţi noi. Inventatorii, Christoph Krah și Marduke Yousefpor, propun un design format din trei părți: un sistem de afișare 3D, un sistem de bază optic, care converteşte imaginile 2D în 3D și senzori pentru a citi mişcările mâinii. Toate componentele se vor conecta la un mecanism de control central, care împreună creează iluzia unui obiect tridimensional.

Interesant e faptul că imaginea care este proiectată este creată în mod digital, nu este pur și simplu reflectarea unui obiect real, așa cum s-a făcut până în prezent cu alte sisteme similare. În cazul acesta, imaginea ar fi creată folosindu-se lasere trimise într-un mediu (ca de exemplu, cristalul), astfel încât această imagine să poată fi văzută de ochiul uman. Imagini non-lineare ar fi situat între două oglinzi parabolice, cu imaginea principală reflectată pe oglinda superioară față de oglinda inferioară – imaginile finale mai mici urmând să treacă în cele din urmă printr-o gaură. Laserele ar fi de asemenea utilizate pentru a urmări mișcările mâinii, permițând un control precis al gesturilor. Toate datele vor fi controlate de un sistem central, care nu este descris în cerere. Rezultatul ar fi ceea ce echipa de la Apple descrie ca fiind „iluzii asemănătoare unei holograme”.

Cererea Apple a ieşit curând la iveală, deși documentaţia a fost depusă în luna octombrie a anului 2012. Dacă Apple ar fi ţinut în continuare secret acest dispozitiv, probabil că alte companii concurente, ca Microsoft sau Amazon ar fi construit şi ei un dispozitiv similar. Dacă totul merge bine, consumatorii s-ar putea folosi de astfel de tehnologii pe smartphone-uri sau computere în viitorul nu prea îndepărtat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO