Misterioasa “scrisoare a diavolului”, pe care a scris-o o călugăriţă posedată acum 3 secole şi jumătate, a fost descifrată cu ajutorul unui software din “Internetul întunecat”

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe 7 octombrie 1660, la vârsta de 15 ani, o tânără italiancă pe nume Isabella Tomasi a intrat în mănăstirea benedictină din Palma di Montechiaro, în Sicilia. Isabella provenea dintr-o familie nobilă și deosebit de religioasă. Mănăstirea a fost înființată cu un an mai devreme de către tatăl său Giulio (“Sfântul Duce”), un “Grandee” al Spaniei, al II-lea duce de Palma, primul prinț al Lampedusei și al Linosei.

În același an, două dintre cele trei surori ale ei, Francesca și Antonia, au intrat, de asemenea, în mănăstire, iar în anul următor, cu o dispensă de la papă, și mama lor. Cea mai tânără dintre surorile ei, Alipia, a intrat în mănăstire un deceniu mai târziu.

Fratele ei, Giuseppe Maria Tomasi, mai târziu cardinal, a fost beatificat în 1803, iar în 1986 a devenit Sf. Iosif Maria Tomasi. Giuseppe a fost un înţelept recunoscut, care a învățat mai multe limbi, printre care limbi ezoterice, ca limba etiopiană, arabă, syriacă, chaldaică și ebraică.

Isabella, care devenise între timp maica Maria, în anul 1672, avu o viziune a Fecioarei Maria, care i-a dat următorul mesaj: Crucea va fi o cauză nemuritoare (…) Crucea e deja stabilită, va fi montată încet pe partea de sus (…) pentru a fi răstignită perfect”. Un mesaj cu adevărat ciudat.

Însă, suferinţa Isabelei era una de natură spirituală. Ea pretindea că a fost înfrântă de diavol, care se străduia să o îndepărteze de Dumnezeu, făcând-o să ţipe şi să se zvărcolească în fața altarului mănăstirii. Aceste evenimente par să fi atins un punct culminant în noaptea de 11 august 1676. În dimineața următoare, ea a fost descoperită de alte călugărițe, acoperită și cerneală și în posesia unei scrisori misterioase, pe care ea susținea că a fost obligată să o scrie de către demoni.

Isabela a pretins că a primit trei mesaje. Două dintre aceste mesaje nu au fost niciodată împărtășite, dar cel de-al treilea mesaj a luat forma scrisorii care s-a păstrat. Scrisoarea pare a fi cifrată, iar, timp de secole întregi, cercetătorii s-au luptat în zadar pentru a o descifra; dar acum, o echipă de la Ludum Science Center din Catania susţine că a reuşit să afle secretul, folosind o bucată de software de spargere a codurilor obţinut din “Internetul întunecat”.

Până acum, specialiştii au tradus deja 15 linii ale scrisorii. Până acum, scrisoarea ne vorbește despre relația dintre Dumnezeu, Satana și oameni. De exemplu, se spun următoarele: “Dumnezeu crede că poate elibera muritorii. Acest sistem nu funcționează pentru nimeni … Poate acum, Styx este sigur.” Apoi în scrisoare, cineva încearcă s-o convingă pe călugăriță să renunțe la credința ei, argumentând că Dumnezeu este doar invenția omului și că Iisus și Duhul Sfânt sunt “greutăți moarte”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): timesofisrael.com

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu