Cea mai veche sabie din lume? A fost descoperită într-o mănăstire din Veneţia…


O antică sabie anatoliană a fost descoperită într-o mănăstire din Italia. Rarul artefact a fost inițial catalogat greşit ca provenind din Evul Mediu. Cu toate acestea, după ce experții au efectuat teste științifice, sabia a fost catalogată ca fiind una dintre cele mai vechi din lume.

Vittoria Dall’Armellina, doctorand la Universitatea Ca’ Foscari din Veneția, a găsit întâmplător o mică sabie printre mai multe obiecte medievale într-o mănăstire italiană, aflată pe Insula St Lazarus, situată la 2 km de Veneția, acoperind o suprafață de aproximativ 3 hectare. Insula a fost o colonie de lepră în Evul Mediu, iar în anul 1717 Veneția a oferit insula lui Mkhitar Sebastatsi, un călugăr catolic armean care a deschis Mănăstirea Mekhitaristă.

Mănăstirea are 3.000 de manuscrise armene, care reprezintă a treia cea mai mare colecție din lume. Mănăstirea conține, de asemenea, o mare colecție de cărți, jurnale și artefacte, iar în această colecție, Vittoria Dall ‘Armellina a descoperit această sabie străveche. Când doctorandul a văzut sabia, a observat imediat asemănări cu alte săbii găsite în Palatul Regal de Arslantepe (Anatolia de Est) și omul de știință şi-a dat seama că arma a fost identificată incorect ca fiind una medievală.

Bănuielile cercetătorului italian au fost acum susținute de un nou studiu științific, care a arătat că sabia a fost construită în jurul anului 3000 î.Hr., ceea ce o face să fie una incredibil de rară și una dintre cele mai vechi săbii din lume. Și singurul motiv pentru care această sabie recent descoperită este numită „una dintre” cele mai vechi săbii din lume este dat de faptul că o armă foarte similară, datând din anul 3000 î.Hr., este păstrată de Muzeul Tokat din Turcia, după ce-a fost descoperită în regiunea Anatoliei Centrale din Turcia.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock