O structură antică mai veche decât piramidele egiptene a fost descoperită în Munţii Anzi


O echipă de antropologi de la Universitatea din Wyoming și de la Universitatea din Santa Barbara (California), a descoperit o structură megalitică veche în Anzii peruvieni, care este mai veche decât marile piramide din Egiptul antic. Datată în jurul anului 2.750 î.Hr., folosind tehnici de datare cu radiocarbon, piața circulară din piatră a fost construită folosind pietre verticale masive plasate în poziții verticale. Această metodă de construcție este similară cu alte situri antice din lumea antică, cum ar fi Stonehenge, care are aproximativ aceeași vârstă cu piața de piatră recent descoperită. Cu toate acestea, cercetătorii spun că este un stil de construcție nevăzut anterior în Anzi.

„Această structură a fost construită cu aproximativ 100 de ani înainte de marile piramide din Egipt și aproximativ în același timp cu Stonehenge”, a explicat profesorul asociat Jason Toohey, care este cercetătorul principal al proiectului.

Cercetările asupra sitului arheologic Callacpuma din bazinul Cajamarca, din nordul statului Peru, au început încă din 2015. Dar săpăturile efective ale structurii megalitice și ale împrejurimilor sale nu au început până în 2018. De atunci, au fost descoperite numeroase artefacte, împreună cu mostre de cărbune care au furnizat datarea cu radiocarbon.

Măsurată la aproximativ 20 de metri în diametru, vechea structură megalitică constă din două cercuri concentrice de pietre masive așezate vertical. În mod semnificativ, pietrele uriașe sunt ținute pe loc fără mortar. Cercetătorii spun că această metodă de construcție nu este doar extrem de neobișnuită în comparație cu alte situri din epoca de piatră descoperite anterior în Anzi, dar este una care nu a mai fost văzută până acum în zona locală. Cercetătorii subliniază, de asemenea, că situl antic este una dintre cele mai vechi, dacă nu cele mai vechi, structuri megalitice găsite vreodată în Anzi, precedând multe mai multe situri celebre din întreaga lume.

Deși nu au fost găsite inscripții care să descrie funcția prevăzută a structurii megalitice antice, cercetătorii spun că au găsit multe indicii cu privire la scopul și originea acesteia. „Probabil a fost un loc de adunare și un loc ceremonial pentru unii dintre cei mai timpurii oameni care trăiau în această parte a Văii Cajamarca”, a explicat Toohey. „Acești oameni se ocupau de vânătoare, și probabil că abia de curând începuseră să cultive culturi și să domesticească animale”.

Sursa: articolul ştiinţific „A monumental stone plaza at 4750 B.P. in the Cajamarca Valley of Peru” / science.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock