Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Piramidele descoperite în Peninsula Kola sunt de două ori mai vechi decât cele egiptene şi ar putea rescrie istoria omenirii


Descoperirea celor mai vechi piramide din lume în Peninsula Kola poate confirma existența unei civilizații antice pe teritoriul Rusiei. Civilizația este probabil anterioară civilizației egiptene cu mult timp. Peninsula Kola este o peninsulă situată în zona Murmansk din porțiunea europeană a Rusiei. Zona este de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați. Nordul are vegetație de tundră, în timp ce sudul are pădure-tundră și taiga.

Descoperirea extraordinară a celor mai vechi piramide din lume din Peninsula Kola ar putea indica existența legendarei civilizaţii hiperboreene. Unii dintre oamenii de știință care au făcut expediții științifice în acest loc enigmatic cred că peninsula Kola ar putea fi locul ancestral al celei mai vechi civilizații de pe Pământ.

Arheologii au studiat structuri piramidale interesante din peninsula Kola, care au potențialul de a rescrie istoria noastră. Piramidele au fost construite cu precizie și se crede că au o vechime de cel puțin 9.000 de ani, ceea ce ar putea fi chiar mai vechi decât Gobekli Tepe, cel mai vechi templu din lume.

Cea mai timpurie investigație cunoscută a piramidelor Kola a avut loc la începutul anilor 1920, când savantul rus Alexandr V. Barchenko (1881-1938) a sosit cu o echipă științifică pentru a explora monumentele antice enigmatice, nedescoperite, din partea neexplorată a Rusiei. Barchenko s-a convins că piramidele Kola au fost construite de civilizația pierdută a Hiperboreeii, o insulă mitologică conform grecilor antici. Hecateu din Milet (550 î.Hr.-476 î.Hr.), cel mai vechi istoric grec cunoscut, credea că locul sfânt hiperboreean este situat „pe o insulă din ocean… dincolo de țara celților”.

Potrivit istoricului grec Diodor Siculus (90 î.Hr.-30 î.Hr.), zeul Apollo vizita în mod regulat țara necunoscută a Hiperboreei, pe carul său tras de lebede: „Situată în partea opusă coastei Galiei celtice, există o insulă în mare, nu mai mică decât Sicilia, situată la nord, care este locuită de hiperboreeni, care sunt numiți așa pentru că trăiesc dincolo de Vântul de Nord. Această insulă are o climă plăcută, un sol fertil și este abundentă în toate, producând de două ori pe an”.

Conform lui Diodor, zeița greacă Leto, fiica titanilor Coeus și Phoebe, sora lui Asteria și mama lui Apollo și Artemis, s-a născut în Hiperborea și, ca urmare, localnicii se închinau lui Apollo, mai mult decât oricărui alt zeu: „Pe această insulă există un templu circular spectaculos, decorat cu multe ofrande. Există, de asemenea, un oraș dedicat aceluiași zeu (Apollo), ai cărui locuitori sunt harpiști, adică ei cântă în mod constant la harpe în templu, aducând laude zeului. Hiperboreenii vorbesc un dialect unic și au o legătură puternică cu grecii.”

Hiperboreea nu a fost niciodată descoperită, dar, potrivit unor cercetători, asta nu înseamnă că ea nu a existat. Rămășițe antice scufundate ale Hiperboreeii ar putea aştepta să fie dezgropate. Ar putea piramidele Kola abandonate din nordul Rusiei să fie rămășițele acestei civilizații antice a Hiperboreeii?

În opinia lui Barchenko, care a studiat literatură masonică, Hiperboreea era o societate extrem de sofisticată, capabilă să producă energie atomică, şi să zboare cu aparate sofisticate. El credea, de asemenea, că șamanii care trăiau în Peninsula Kola erau păstrătorii vechii înțelepciuni ai Hiperboreeii.

În anul 2007, o echipă de expediție rusă a încercat să investigheze piramidele din Peninsula Kola. Printre acești experți s-au numărat secretarul de presă al Observatorului Pulkovo, Serghei Smirnov, specialist în științe fizice și matematice, Valeri Chudinov, profesor al Academiei Ruse de Științe ale Naturii și Dmitri Subetto, profesor, doctor în științe geologice și geografice. Călătoria a fost mai grea și mai riscantă decât anticipaseră cercetătorii. Piramidele Kola se află într-o zonă retrasă, iar locuitorii, laponii, au ezitat să le arate traseul.

Potrivit unuia dintre membrii echipei, experții ruși au văzut piramidele de pe un elicopter, dar nu toate clădirile erau vizibile din aer. Elicopterul lor aproape că s-a prăbușit, dar a reuşit să ajungă în apropierea piramidelor. Aceste piramide din Peninsula Kola, conform geologilor ruși, sunt două structuri înalte de 50 de metri legate printr-un pod și aliniate la punctele cardinale.

Geologii au ajuns la o concluzie lipsită de ambiguitate – înălțimile sunt de origine antropică; prin urmare, nu sunt dealuri naturale, ci piramide create de om. De asemenea, s-a mai descoperit că în interiorul piramidelor există goluri și încăperi nedescoperite.

Deocamdată, ceea ce se știe despre piramidele din Peninsula Kola este faptul că acestea sunt mult mai vechi decât piramidele egiptene, iar prezența lor mai adaugă încă un mister în istoria veche a omenirii.


Lasă un comentariu