Experții sunt derutați de aceste misterioase semne antice „V” găsite în Ierusalim

  •  
  •  
  •  
  •  

Experții în domeniul arheologiei sunt derutați de o serie de gravuri misterioase găsite pe piatră, care au fost descoperite într-o săpătură arheologică de sub Ierusalim. Urme sculptate în roca de bază cu peste 2.800 de ani în urmă au fost observate într-o explorare arheologică din orașul David, lângă vechea aşezare a Ierusalimului.

Gravurile au fost găsite în 2011 de arheologii israelieni care lucrau în cea mai veche secțiune a orașului, când au descoperit o rețea de camere sculptate în roca de bază; într-una dintre camere, podeaua de calcar prezenta trei forme de „V” care au fost tăiate una lângă alta. Ele aveau aproximativ 5 centimetri adâncime și 50 centimetri lungime.

Nu s-a mai descoperit nimic care să poată face lumină asupra creatorilor lor sau a scopului pentru care au fost folosite. „Gravurile sunt foarte ciudate și foarte interesante. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a făcut această declarație unul dintre coordonatorii acestor săpături, Eli Shukron.

Arheologii au stabilit, pe baza urmelor de ceramică din încăpere, că aceasta a fost creată în jurul anului 800 î.Hr., când conducătorii iudei au condus regiunea. Cu toate acestea, nu se știe dacă gravurile au fost făcute atunci sau cu mult timp înainte. Aşadar, ele au cel puţin 2.800 de ani vechime.

Scopul complexului este şi el necunoscut. Liniile drepte ale pereților și ale podelelor sale sunt dovada unei inginerii avansate, fiind situate aproape de centrul oraşului, sugerând astfel că ar fi putut avea o funcție importantă.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page