Arheologii se pare că au făcut „cea mai mare descoperire a secolului al XXI-lea”! Totul se află lângă mormântul lui Tutankhamon…


mormant egipteanArheologii care studiază mormântul lui Tutankhamon au descoperit două camere secrete ascunse în spatele zidurilor camerei mormintelor. Potrivit autorităţilor egiptene, acest lucru ar putea fi „cea mai mare descoperire a secolului 21”.

Scanările au relevat două camere care au fost complet neatinse timp de 3000 de ani, ascunse în pereţii din nord și din est ai mormântului. Camerele conțin fie materiale metalice, fie materiale organice.

Într-o conferință de presă organizată la Cairo, ministrul egiptean al Antichităților Mamdouh el-Damaty a spus că aceste camere vor fi scanate din nou, la sfârșitul lunii martie 2016. „Putem spune cu o siguranţă de mai mult de 90% că aceste camere se află acolo”, a anunțat oficialul egiptean. El-Damaty a spus că aceste camere recent descoperite ar putea conține mormântul unui membru al familiei lui Tutankhamon. Cu toate acestea, el n-a putut spune dacă acesta ar putea fi locul de odihnă al Reginei Nefertiti – despre care oamenii de știință au susținut că ar putea să fi fost mama lui Tutankamon.

În cazul în care mormântul reginei Nefertiti este descoperit, ar putea fi una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului 21. Mormântul lui Tutankhamon, despre care oamenii au pretins că este blestemat, a fost inițial găsit de către o echipă condusă de arheologul britanic Howard Carter în 1922.

Sursa: The Independent


Lasă un comentariu