Misterul „stelei de la Bethleem”, prin care s-a vestit naşterea lui Iisus Hristos, a fost desluşit! E vorba de un eveniment astronomic extrem de rar, ce are loc o dată la 500.000 de ani…


steaua-bethleemTimp de sute de ani, experți din diferite domenii au rămas nedumeriţi cu privire la originea celebrei „Stele din Bethleem”, simbolul ceresc care i-a ajutat pe magi să ajungă la nou-născutul Iisus. A fost într-adevăr o stea?

Pentru a desluşi misterul, experții au studiat un număr de înregistrări istorice, astronomice și biblice, ajungând la concluzia că evenimentul care a avut loc în anul 6 î.Hr. a fost, de fapt, o aliniere planetară extrem de rară, atunci când Soarele, Jupiter, Luna și Saturn s-au aflat în aceeaşi poziție în constelația Berbecului.

Unul dintre cercetătorii care a luat parte la studiu a fost Grant Mathews, profesor de astrofizică teoretică si cosmogonie in cadrul Departamentului de Fizică de la Universitatea Notre Dame. Potrivit lui Mathews – „Astronomii, istoricii și teologii au reflectat mult timp la problema „stelei de Crăciun”. Unde și când a apărut? Cum arăta? Printre miliardele de stele de acolo, care din ele a strălucit atât de mult atunci? Astrofizica modernă este ştiinţa prin care încercăm să explicăm unul dintre cele mai mari evenimente astronomice ale istoriei”.

Studiul a arătat că în anul 6 î.Hr. Soarele, Jupiter, Luna şi Saturn erau aliniate în constelaţia Berbecului, în timp ce Venus se afla în constelația Peşti, iar Mercur și Marte erau situate în cealaltă parte, în constelația Taurului. Mai mult decât atât, oamenii de știință au arătat că în timpul aceastei alinieri planetare rare din anul 6 î.Hr., constelaţia Berbec se afla în locaţia echinocţiului vernal.

Experții au concluzionat că acest fenomen pentru „cei trei magi de la Răsărit” ar fi simbolizat nașterea lui Iisus Hristos (adică Mântuitorul lumii). Mathews explică faptul că Jupiter și Luna pot reprezenta simbolul nașterii unui conducător cu un destin special, iar Saturn era simbolul dătător de viață. „Magii ar fi văzut acest lucru în Orient și au recunoscut simbolurile ca anunţând o naștere regală în Iudeea”, a mai spus Mathews.

Acest eveniment cosmic este extrem de rar. De fapt, evenimentul este atât de rar încât o aliniere similară se întâmplă în 16.000 de ani. Cu toate acestea, chiar și atunci echinocțiul nu ar fi localizat în constelația Berbecului. De fapt, experții au calculat că abia peste 500.000 de ani în viitor va avea loc o aliniere exactă, al „stelei de Crăciun”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO