Celebra Statuie a Libertăţii din New York are un secret care abia acum a fost descoperit


Imagine: goodfreephotos.com (Commons Creative – free)

Statuia Libertății de la New York este renumită pentru brațul femeii care poartă în mâna ei o torţă, dar nişte schiţe recent descoperite dezvăluie faptul că acest braț a fost revizuit în ultima clipă, pentru a fi mai zvelt, schimbând planurile inginerului francez Gustave Eiffel, cel care a ajutat la proiectarea statuii.

Eiffel, desigur, este renumit pentru turnul său din Paris. Dar el, de asemenea, este responsabil pentru proiectul Statuii Libertății; acest lucru nu a fost ușor, având în vedere că portul New York experimentează des vânturi foarte puternice.

Schiţele recent analizate arată că Eiffel a conceput inițial brațul Doamnei Libertăţii pentru a fi mai robust și mai vertical decât în prezent. Dar, altcineva (poate sculptorul statuii, Frédéric-Auguste Bartholdi), a folosit cerneala roșie și a revizuit brațul pentru a fi mai zvelt și înclinat, făcându-l mai plăcut din punct de vedere estetic, dar și mai fragil.

Poetul francez Edouard de Laboulaye a conceput pentru prima dată statuia. Iubea America, dar era un aboliţionist care strângea fonduri pentru sclavii eliberați. După războiul civil american, Laboulaye și colegii săi au hotărât să ofere Americii un dar. Laboulaye a însărcinat sculptorul Bartholdi să proiecteze statuia, care a fost modelată după zeița romană a libertății.

Bartholdi și-a dat seama că are nevoie de un inginer care să ofere statuii de cupru integritate structurală. Deci, l-a ales pe Eiffel. La vremea respectivă, Eiffel era cunoscut pentru proiectarea podurilor de cale ferată, iar el s-a folosit de aceste cunoștințe pentru a face statuia suficient de flexibilă pentru a se balansa în vânt, dar fără să se răstoarne. Chiar și astăzi, Statuia Libertăţii se poate balansa până la 7,6 centimetri, iar torţa până la 15,2 cm, într-un vânt de 80 km / h.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): smithsonianmag.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock