Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Descoperire fabuloasă a unei femei în casa sa modestă: o pictură veche de 700 de ani, care acum valorează 6 milioane de euro!


Imagine: Philippe Lopez/AFP/Getty Images

Când oamenii își curăță casa, deseori găsesc comori vechi, cum ar fi o scrisoare prețioasă a unei iubite care s-a pierdut în timp. Dar nu în fiecare zi se găsește o pictură veche de 700 de ani, care valoarează milioane de dolari.

Potrivit site-ului Artnet News, o femeie în vârstă de peste 90 de ani din Compiegne, Franța, a descoperit recent că un tablou atârnat deasupra sobei sale este o adevărată capodoperă renascentistă. Obiectul se pare că este o lucrare de artă originală a pictorului renascentist Cenni di Pepo (cunoscut și sub numele de Cimabue), intitulată „Umilirea lui Hristos”. Tabloul este unul dintr-o serie care înfățișează diferitele etape ale Patimii Domnului Iisus Hristos.

Pictura a fost descoperită în iunie 2019, când femeia a decis să-și vândă casa împreună cu obiectele sale. Ea a contactat Acteon, o mică casă de licitații din orașul Senlis din apropiere, pentru o evaluare a conținutului casei. Valoarea inițială a picturii nesemnate a fost stabilită la 400.000 de euro. Însă, după ce tabloul i-a fost oferit lui Eric Turquin, un cunoscut evaluator din Paris, valoarea picturii a fost de 15 ori mai mare decât estimarea inițială. Turquin a estimat că tabloul lui Cimabue s-ar putea vinde între 4 milioane și 6 milioane de euro.

Maestrul expert este pe deplin încrezător în evaluarea sa. Dovada autenticității picturii, potrivit lui Turquin, provine dintr-una destul de neobișnuită – găurile de vierme din panoul de plop, care se regăsesc şi în celelalte picturi asemănătoare ale lui Cimabue.