Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Cum arăta marele Shakespeare? Misterul se găseşte într-o biserică din Anglia…


În timp ce talentele literare ale lui Shakespeare sunt bine cunoscute, un aspect al vieții sale care a rămas mai puțin clar de-a lungul anilor este aspectul său fizic. Există numeroase reprezentări ale lui Shakespeare, de la picturi şi desene la sculpturi și statui, dar nu toate seamănă între ele, iar istoricii s-au străduit demult să stabilească care dintre ele reprezintă cea mai exactă descriere a lui.

Acum, însă, se dovedește că sculptura găsită deasupra mormântului său de la Biserica Sfânta Treime din Stratford-upon-Avon ar putea fi de fapt adevărata înfăţişare a marelui talent literar.

Sculptura se crede că a fost comandată de însuși Shakespeare și a fost realizată de cineva care l-a cunoscut personal. „Este foarte probabil ca Shakespeare să fi comandat monumentul”, a spus prof. Lena Cowen Orlin. „A fost realizat de cineva care l-a cunoscut și l-a văzut în viață. Ne putem gândi la acesta ca la un fel de portret de viață”.

„Acest lucru este cu adevărat semnificativ”, a spus specialistul în Shakespeare, Dr. Paul Edmondson. „Prin urmare, putem spune că așa a vrut Shakespeare să fie reprezentat în amintirile noastre. E un lucru minunat.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): The Guardian


Lasă un comentariu