Un elefant din cauciucuri uzate se află expus într-un parc din Finlanda! Ce fel de artă mai e şi asta?


Arta poate lua multe forme, iar unul dintre cele mai interesante aspecte ale artei contemporane este utilizarea frecventă a materialelor neconvenționale de către artiști. Villu Jaanisoo, un sculptor estonian care trăieşte actualmente în Finlanda, este un astfel de artist, care experimentează diferite materiale pentru a crea sculpturi provocatoare. Un exemplu de astfel de sculptură este cea din 2018 – „Elefantul” – o lucrare monumentală sculptată în întregime din anvelope reciclate și oțel, care se află acum într-un parc public din Jyväskylä, Finlanda.

Elefantul este doar una dintre cele mai recente sculpturi de anvelope reciclate ale lui Jaanisoo, sculptorul începând să experimenteze cu materiale din cauciuc încă din 2001. Astfel, din aceleaşi anvelope uzate, el a mai realizat sculpturi publice – ca, de exemplu, o rață de cauciuc, o gorilă gigantică și nişte palmieri falnici.

Artistul spune că vede lucrările sale ca pe niște picturi peisagistice „inversate”, folosindu-se de lumină și spațiu. Pentru a vedea mai multe lucrări ale lui Villu Jaanisoo, puteți vizita site-ul artistului (jaanisoo.com) sau îl puteți urmări pe Instagram.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock