Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Faimoasa scriitoare britanică Jane Austen a fost sedusă de un preot

101

jane_austenChiar dacă Jane Austen (1775-1817), faimoasa scriitoare britanică, nu s-a căsătorit niciodată, profunzimea sentimentelor care răzbat din romanele sale a alimentat ne­numărate speculaţii cu privire la o pasiune secretă şi neîm­părtăşită. În 2007, pelicula “Becoming Jane” explora un flirt din tinereţe al scriitoarei cu arătosul irlandez Tom Lefroy, despre care se spunea, la un moment dat, că l-ar fi inspirat pe legendarul domn Darcy, din “Mândrie şi Prejudecată”.

Un istoric literar susţine însă acum că adevărata dragoste a lui Austen ar fi fost un preot cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni. Potrivit lui Andrew Norman, Blackall le mărturisea unor apropiaţi că doreşte s-o curteze în continuare pe tânăra scriitoare, dar că nehotărârea sa a fost greşit înţeleasă de Austen, fapt confirmat şi de o scrisoare trimisă de această din urmă surorii sale Cassandra.

“Se pare că nu există nicio şansă ca el să vină, Cra­ciunul acesta, la Hampshire şi de aceea cred că în curând vom uita unul de existenţa ce­luilalt”, scrie Austen.

Cei doi nu s-au mai văzut vreme de patru ani pentru că apoi să se întâlnească întâmplător, în 1802, la cumpărături, în Devon. Potrivit istoricului Andrew Nor­man, abia atunci Jane Austen s-a îndrăgostit cu adevărat. Din nefericire însă, Jane nu era singura care aspira să ajungă la inima tânărului preot, principala contracandidată a scriitoarei fiind propria sa sora, Cassandra.

Potrivit lui Norman, disputa lor a fost surprinsă de Austen în volumului “The Watsons” (1804) care descrie povestea de dragoste a unei femei distrusă de o soră lipsită de “scrupule, credinţa şi onoare”. Chiar dacă în cele din urmă, Blackall n-a rămas cu niciuna din surorile Austen, însurându-se abia în 1813 cu o oarecare Susannah Lewis, relaţia celor două s-a deteriorat pentru totdeauna.

Totuşi, varianta avansată de istoricul Andrew Norman este doar una din nenumăratele teorii care încearcă să descâlcească misterioasă viaţa amoroasă a celei mai importante scriitoare britanice.

Orgoni Crystal