Arheologii polonezi au rămas şocaţi când au descoperit mumia unei femei însărcinate de 2 milenii! Trebuia să fie preot…


Pentru prima dată, o mumie însărcinată a fost descoperită în Egipt. Arheologii au efectuat scanări cu raze X pe rămășițele femeii și au fost surprinși să afle că ea era însărcinată în câteva luni, când a murit în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, făcând-o astfel prima mumie însărcinată din lume.

Potrivit scanărilor cu raze X și CT, care au fost efectuate în cadrul Proiectului Warsaw Mummy, femeia avea între 20 și 30 de ani când a murit și, analizând capul fătului, era însărcinată între 26 și 28 de săptămâni. De fapt, cercetătorii au observat că rămășițele ei au fost foarte bine conservate.

Pe baza modului în care a fost mumificată – înfășurată în țesături frumoase și amulete – femeia ar fi putut face parte dintr-o familie de elită din orașul antic Teba, deși identitatea ei nu a fost încă confirmată. De asemenea, nu este clar cum a murit femeia.

Interesant, experții au crezut inițial că mumia este a unui preot bărbat. Când sicriul a sosit în Varșovia, Polonia, în 1826, inscripția numea un preot bărbat și, până de curând, experții nu aveau niciun motiv să pună la îndoială acest lucru.

Într-un interviu acordat, antropologul și arheologul Marzena Ozarek-Szilke a descris șocul echipei atunci când și-a dat seama că este o femeie. Cercetările lor au fost publicate în revista „Journal of Archaeological Science”.

Poze cu mumia însărcinată pot fi văzute AICI.


Lasă un comentariu