Biblia este o carte de încredere: arheologii au descoperit urmele unui cutremur devastator, care a fost descris în Vechiul Testament


Arheologii din Israel au dezgropat dovezi ale unui cutremur care a avut loc în secolul al VIII-lea î.Hr. Conduse de Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA) și Fundația Ir David, săpăturile, care au fost întreprinse în cartierul Silwan din Ierusalim, au descoperit clădiri deteriorate, ceramică spartă și alte indicii care arată că acolo a avut loc un dezastru natural.

Cercetătorii au avut grijă să excludă alte posibile explicații – cum ar fi un incendiu sau o inundație – ajungând la concluzia că un cutremur a fost responsabil.

În mod curios, un astfel de eveniment – care datează din secolul al VIII-lea î.Hr. – coincide cu trimiteri la un eveniment similar care a fost povestit în Biblie. Cartea lui Amos, de exemplu, face referire la „doi ani înainte de cutremur, când Ozia era rege al iudeilor”, în timp ce Cartea lui Zaharia conține un pasaj care scrie „vei fugi așa cum ai fugit de cutremur în zilele regelui iudeilor, Ozia”. Acum se crede că noile dovezi indică cutremurul descris în aceste texte biblice.

„Cutremure devastatoare în Ierusalim sunt posibile, ca de exemplu cutremurul înregistrat în anul 1927”, a declarat arheologul Israel Finkelstein de la Universitatea din Tel Aviv.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Researchers Find Physical Evidence of Earthquake Described in Old Testament / Smithsonian Magazine

P.S. Iar încă o dovadă care arată că Biblia a fost şi este un material istoric de încredere. Multe evenimente istorice descrise în Biblie au fost confirmate prin descoperirile arheologice ulterioare.


Lasă un comentariu